WEDSTRIJD B- kern 26/08/2008
OHLeuven - Ksk Beveren

Opstelling : Frederic, Yves, Matttias ( 65’ Yassin), Joachim, Bavo, Yannick ( 60’ Stanny), Lee Roy, Gianni ( 75’ Geoffrey); Regilio, Cedric, Michael. Niet gespeeld : Branny.

Met de zware pandoering in het achterhoofd die de beloften vorig seizoen in Oud Heverlee-Leuven kregen en met het feit dat ze St. Truiden klopten in de eerste competitiewedstrijd stond iedereen zeer scherp aan de aftrap. Net als tegen Brussels werd er in een moordend tempo gestart maar deze keer gingen de kansen niet binnen. Kansen voor Joachim na corner, tweemaal Regilio, Michael en Gianni werden gestopt door doelman Desomberg of gingen naast. Aan de andere kant werden we tweemaal koud gepakt in fasen waar de commmunicatie tussen spelers niet optimaal was : de eerste keer in de 13’ strafte Bombele af (ex Derby County), de tweede keer Schouterden in de 30’. Ondertussen trapte Gianni op de lat, werd een strafschop op Michael niet gefloten en waren er na de 2-0 nog kansen voor Gianni, Cedric en Regilio.
De trainer van het eerste elftal, Rudy Cossey, zag de eerste helft dingen van ksk die hij daar nog nooit gezien had. (Na de wedstrijd gaf hij zijn ontslag).
Als de eerste helft snel ging, was de tweede helft furieus. Met het middenveld in een meer aanvallende opstelling werd nog meer druk ontwikkeld. De eerste kansen voor Yannick, Joachim en Lee Roy gingen naast of werden gepareerd. Na 65’ speelden we met een driemansverdediging en vier spitsen. Een nieuwe strafschop voor handspel werd niet gefloten, en de gele kaarten stapelden zich op voor de tegenstrever. In de 72’ was er toch de aansluitingstreffer via Regilio, na assist van Michael. Acht minuten later werd het 2-2, weerom Regilio, ditmaal na flanvoorzet Yves. Onbewust koos de groep daarna voor iets meer zekerheid, zodat de uitslag bewaard bleef.
Een zeer sterke collectieve prestatie, met een juiste ingesteldheid van Akern spelers die matchritme opdoen in B-kernwedstrijden.