WEDSTRIJD B- kern 30/08/2008
Ksk Beveren – Ol. Charleroi

Opstelling : Frederic Ledent, Yves Kabwe, Matthias Van Gijsel, Joachim Van Damme, Bavo De Witte, Yannick Aerts, Lee Roy De Keersmaeker ( 78’ Geoffrey Van Der Doodt), Gianni De Keersmaeker, Gertjan Martens (68’ Cedric Busschaert), Sidy Ceesay ( 62’ Sam De Munter), Regilio Seedorf ( 75’ Stanny De Beule).

We kregen weer een snelle start te zien van de Beloftenploeg, ditmaal met 10 spelers uit de A-kern. In de aanvangsfase was het vooral Gertjan Martens die de verdediging op snelheid kon nemen, maar nog faalde in de afwerking. Na 11’ was het toch raak : een lange cross van Lee Roy De Keersmaeker en Gertjan Martens trapte de bal buitenkant voet over de doelman binnen.
De tegenstrever kwam zelden in de buurt van Frederic Ledent en toch pakte Joachim Van Damme een rode kaart in de 23 ste minuut. Een irritatie door de tegenstrever uitgelokt werd ongepast afgereageerd. Nog driekwart wedstrijd verder met 10 spelers, maar in de 28’ maakte Lee Roy De Keersmaeker er 2-0 van met een rechtstreekse vrije trap. Vanaf dan konden we in een 4-3-2 makkelijk de tegenstander opvangen.
In de tweede helft kwam het verwachte stormoffensief van Charleroi er niet, mede door de efficiënte ingesteldheid bij balverlies. Toch was het belangrijk zo lang mogelijk de nul te houden. Gertjan Martens trapte nog een goede kans gekruist voorlangs, maar het was Sam De Munter die bij zijn wederoptreden de 3-0 beheerst binnentrapte na goede collectieve balrecuperatie.
Al met al, met 10 spelers gedurende 70 minuten, nog een gemakkelijke overwinning. Hoewel het spelpeil en het tempo niet het niveau haalde van de midweekwedstrijd op OHL, maar daar zal de korte recuperatieperiode wel voor een stuk tussen zitten.