StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

WEDSTRIJD B- kern 19/09/2008
Antwerp - Ksk Beveren


Opstelling : Frederic Ledent, Yves Kabwe, Matthias Van Gijsel, Yannick Aerts (45’ Joachim Van Damme), Bavo De Witte, Gianni De Keersmaeker, Steven Van Geneugden (60’Lee Roy De Keersmaeker),Yannick Salem, Sidy Ceesay (65’ Jordy Van Cauteren), Regilio Seedorf, Chakir Lmaknaffi (60’ Michael Matthijssens)

Elf spelers van de A-kern aan de aftrap op de Great Old, dat betekent dat enkele Bkern spelers weinig of niet aan de bak kwamen dit weekend. Dan mogen we druk leggen bij diegenen die spelen en een sterke prestatie eisen. Bij de tegenstrever zagen we oa. Baert, Verbiest, Lukanovic, Carrata en Addo aan de aftrap. Het eerste half uur was er zeer veel balbezit in een wedstrijd die op slot zat. Er waren kansen voor Chakir, Regilio en Gianni, maar telkens was het net niet, of werd er te lang gecombineerd. In die periiode had Antwerp twee halve kansen : een kopbal die over ging en een schot van buiten de grote backlijn na corner. De laatste tien minuten zakten we wat weg en werd de druk groter. Antwerp dwong een viertal corners af, maar scoorde niet.
Zelfde scenario bij de start van de tweede helft : de eerste twee kansen zijn voor Beveren : Yannick Salem alleen voor doel, maar de keeper haalt de bal uit de voeten en nadien Chakir die na een lange inspanning zich vastloopt op de laatste verdediger. Antwerp heeft vanaf dan meer balbezit, daardoor meer dreiging en kansen. En in de 53’ is het binnen : 1-0 na een collectieve actie afgerond door Lucanovic. Na dit doelpunt hadden we het nog even moeilijk, maar langzaam herstelde de groep zich van dit doelpunt. In de 60’ kopte Sidy op de paal, en de rebound van Yannick werd van de lijn gered. In de 68’ was het toch raak : verre inworp Lee Roy, doorgekopt door Sidy en aan de tweede paal binnengekopt door Michael : 1-1.
Weer kwam Antwerp sterk opzetten, maar de betere kansen kwamen aan de overkant : Michael ging schuin alleen de backlijn in maar de keeper pareerde zijn schot. In de 81’ was het wel bingo : corner Gianni en Yves Kabwe kopt krachtig de 1-2 binnen. De grootste kans was nog voor ksk maar Yannick Salem kon van dichtbij niet scoren.
Belangrijke driepunter, na de misstap op Hamme, als we tenminste naar het klassement kijken.

Carl De Wilde.