StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

WEDSTRIJD B- kern 04/10/2008
Luik - Ksk Beveren


Opstelling : Branny Deck, Yves Kabwe, Matthias Van Gijsel, Joachim Van Damme, Bavo De Witte, Sadio Ba (65’ Geoffrey Van Der Doodt) , Lee Roy De Keersmaeker, Gianni De Keersmaeker (75’ Jordy Van Cauteren), Steven Van Geneugden (67’ Stanny De Beule), Sidy Ceesay, Regilio Seedorf (55’ Michael Matthijnssens).

De verplaatsing op zaterdagmiddag naar Ans werd aangevat met 8 A-kern spelers en 7 B-kern spelers. Beïnvloedende factoren waren de accommodatie, geen selecties meer voor het eerste elftal en de mogelijke onderschatting van de tegenstrever. Die hadden echter een heel zwaar programma achter de rug.
De eerste helft was zeer gesloten, wij konden één kans versieren maar het schot van Regilio ging over. De tegenstrever was virieler, scherper in de duels, en liet ons zelfs een tijdje met vlotte combinaties achter de bal lopen. Zij hadden drie kansen maar het eerste schot werd door Branny gepareerd en het tweede ging voorlangs. Een scherpe flankvoorzet kon door geen enkele spits binnengeduwd worden. De laatste 10 minuten was er zelfs druk waar we moeilijk onderuit raakten.
Een ander Beveren in de tweede helft : Sadio stuurde Sidy na 2 minuten in het straatje maar de keeper redde. Er was een betere balrecuperatie door iedereen, omdat er beter druk werd uitgeoefend. Ook de balcirculatie was een versnelling hoger. Er was nog een kopbalkans voor Michael, een duwfout op Sidy die alleen op doel afging, terwijl aan de overkant één afstandsschot te noteren viel. Iedereen verzoend met 0-0 uit op Luik in de 85’?
Het begon pas : Yves zet scherp voor en een verdediger controleert de bal met de hand : strafschop, omgezet door een koele Joachim (85’). Sidy lobt de keeper, maar die is net op tijd terug (88’). Een klutsbal bij het ontzetten in onze verdediging, waardoor een achterwaartse voorzet kan binnengeduwd : Matthias redt de meubelen (90’). Michael komt nog twee maal alleen voor doel : één maal over (91’) en één maal voorlangs (93’). Dan pas was het afgelopen.
Zeer goede mentaliteit in een typisch Waalse moeilijke wedstrijd.

Carl De Wilde.