StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

WEDSTRIJD B- kern 10/10/2008
Ksk Beveren – Doornik



Opstelling : Ledent Frederic, Yves Kabwe, Sadio Ba, Yannick Aerts, Bavo De Witte, Gianni De Keersmaeker (65’ Lee Roy De Keersmaeker), Jordy Catthoir (45’ Matthias Van Gijsel), Yannick Salem (55’ Joffrey Van Der Doodt), Steven Van Geneugden, Sidy Ceesay, Regilio Seedorf (75’ Thomas Van Osselaer).

Niemand in de A- kern gekwetst of geschorst, dus waren er 12 spelers beschikbaar voor deze wedstrijd, aangevuld met 3 B-kern spelers. De andere B-kern spelers gingen vooral aan de slag bij U-19.
In een zeer goede eerste helft kregen Yannick S. en Sidy direct grote kansen die over werden getrapt of gekopt. Na 18’ was het wel raak : doorsteekpas Sidy en Yannick Salem werkt beheerst af 1-0. In de 25’ kon hij dit overdoen, maar de bal ging voorlangs. Na 30’ 1-1 : de eerste goede kans voor Doornik ging binnen na een actie over de rechter flank met een strakke voorzet aan de eerste paal.
Eén minuut later 2-1 : weer Yannick Salem na een assist van Sidy Ceesay. De tegenstrever was nog niet uitgeteld ondanks de overmacht : meer efficiënt met de kansen omgaan was de boodschap en oppassen voor de counter.
In de tweede helft werd de kloof al na vier minuten uitgediept : 3-1 door Regilio Seedorf na een 1-2 met Yannick Aerts. De tegenstrever voetbalde bijna geen enkele kans meer bij elkaar en in de 60’ maakte Yannick Aerts er 4-1 van op een flankvoorzet van Yves Kabwe. Nadien nog een lob van Joffrey die naast ging. Het laatste stuk werd er niet meer efficiënt gevoetbald, de drang om het mooi te doen was groter dan de wil om het efficiënt te doen.
Goede wedstrijd met goed voetbal en veel acties over de flanken. Juiste ingesteldheid ook van alle spelers.

Carl De Wilde.