WEDSTRIJD B- kern 17/10/2008
Oostende - Ksk Beveren

Opstelling :
De Bruyne Bram, Mattias Van Gijsel, Yves Kabwe, Sadio Ba, Yannick Aerts (60’ Regilio Seedorf), Bavo De Witte (62’ Stanny De Beule), Gianni De Keersmaeker, Jordy Catthoir (62’ Lee Roy De keersmaeker), Yannick Salem (62’ Joffrey Van Der Doodt), Steven Van Geneugden, Sidy Ceesay.

Niemand in de A- kern gekwetst of geschorst, dus waren er weer 12 spelers beschikbaar voor deze wedstrijd, aangevuld met 3 B-kern spelers. De andere B-kern spelers gingen net zoals vorig weekend vooral aan de slag bij U-19.
Voor de derde verplaatsing op rij was de bus een half uur te laat op de afspraak, wat een goede voorbereiding in het gedrang brengt. Bram De Bruyne was na 10 weken blessure opnieuw van de partij.
Oostende kende een blits start en scoorde na een persoonlijke actie en een schot van buiten de grote backlijn in de winkelhaak: 1-0 na 3 minuten. Yannick Salem mist alleen voor de keeper en een goed schot van Yves Kabwe wordt afgeblokt maar na 13’ is het raak : 1-1 door Gianni De Keersmaeker, een afgeweken bal. In de eerste helft krijgt Oostende nog één kans na een stereotiepe lange bal, maar de poging gaat naast. Nadien beginnen we zeer goed combinatievoetbal te spelen wat resulteert in twee niet te missen kansen : Steven rolt de linker flank op en biedt Sidy een open kans aan maar de keeper redt. Op slag van rust een actie van Yannick Salem die weer Sidy bedient, weer wordt er op de keeper geknald. Met meer efficiëntie rusten we met 1-3 i.p.v. 1-1.
Dat gebrek aan efficiëntie breekt zuur op in de tweede helft : 2-1 na één minuut, een diepe bal in de rug van Bavo, achterlijn wordt gehaald en de voorzet wordt aan de eerste paal binnengetikt.
Yannick Salem en Steven krijgen nog goede kansen maar balverlies op de helft van de tegenstrever wordt afgestraft : Mattias moet deze steek oprapen en pakt geel, de vrije trap wordt binnengekopt door een boomlange targetspits. 3-1 na 60’.Vier vervangingen tegelijkertijd en dan ‘dampf machen’ was de opdracht. Yves en Lee Roy zien hun kopbal net niet binnengaan en Joffrey kan van dichtbij een moeilijke bal net overtippen. Er worden risico’s genomen en aan de overkant moet Bram twee keer de meubelen redden. In de volgende actie wordt Sidy alleen voor de keeper afgezonderd, die pakt hem : penalty en slechts geel. Gianni maakt zijn tweede van de avond 3-2 na 70’. Enorme druk op het doel van Oostende, die lustig kunnen counteren. Een afstandsschot van Lee Roy gaat net naast en Sidy komt nogmaals alleen voor doel : naast.
Tweede verlieswedstrijd, Oostende wipt over ksk in de rangschikking. Maar vooral zijn er in deze wedstrijd enkele pijnpunten blootgelegd.