verslag WEDSTRIJD B- kern 30/10/2008
Tienen - Ksk Beveren

Opstelling :
Ledent Frederic, Yves Kabwe, Jens Bonne, Joachim Van Damme, Bavo De Witte, Sadio Ba, Yannick Aerts (70’ Lee Roy De keersmaeker), Gianni De Keersmaeker (71’ Jordy Van Cauteren), Sidy Ceesay, Regilio Seedorf, Yannick Salem (61’ Stanny De Beule)

Matthias Van Gijsel viel uit tijdens de opwarming met een contractuurtje in de kuit en werd in de basis vervangen door Jens Bonne. Tienen ontving ons op hun eerste veld met de omkadering van een wedstrijd van het eerste elftal. Hun zeer jong elftal liet mij een zeer goede indruk na : goede organisatie en een vlotte balcirculatie over de grond. Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Beveren maar buiten een afstandsschot van Sidy, enkele corners en buitenspelsituaties leverde dit geen kansen op. Nadien had Tienen meer balbezit en speelden wij te traag, slordig en te veel achteruit. Naar het einde van de eerste helft toch een goede kopkans voor Yannick Salem, die werd gepakt door de keeper. Tienen kreeg hun eerste corner in de 40’ en het afstandsschot op de afvallende bal was gevaarlijk. Op slag van rust boden Yannick Salem en Sidy elkaar een reuzenkans aan, maar beiden lieten ze die onbenut. Blanke score bij de rust na een moeilijk open te breken wedstrijd.
In de tweede helft direct een zeer goede kans voor Tienen, maar de bal tussen onze centrale verdedigers werd naast geschoven. Een kopbaldoelpunt van Yannick werd afgekeurd voor buitenspel, maar op het uur was het wel raak : Sidy stuurt Yannick Salem in het straatje en die duwt beheerst de 0-1 binnen.
Na de 0-1 kwamen er enkele scherpe counters van Tienen en bleef de dreiging, maar Frederic houdt ons in de match. In de 70’ nog een gevaarlijk afstandsschot dat maar net naast gaat en dan liep het bobijntje van de jonge tegenstrever leeg. Aan de Beverse kant waren er nog goede kansen voor Sidy en Jordy Van Cauteren, maar de keeper of een verdediger op de lijn zorgden ervoor dat de stand niet meer veranderde.
Een moeilijke wedstrijd, met zeker niet ons beste voetbal, tegen een fris voetballende tegenstrever.