verslag WEDSTRIJD B- kern 07/11/2008
KVSK UNITED - Ksk Beveren

Opstelling :
Ledent Frederic, Yves Kabwe (70’ Michael Matthijssens), Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne, Gianni De Keersmaeker, Jordy Catthoir, (45’ Lee Roy De Keersmaeker), Steven Van Geneugden (60’ Stanny De Beule), Sidy Ceesay (70’ Yassin Ammarouchi), Mustapha Minthe, Lmaknaffi Chakir.

De groep was enerzijds aangeslagen door enkele sportieve beslissingen genomen in deze week, maar was anderzijds verwittigd dat United een goede ploeg was, zeker na hun winst met 3-1 tegen Lierse.

Na drie minuten stond het al 0-1 : een vrije trap van de flank, waar twee spitsen het niet nodig vonden hun taak op te nemen die was afgesproken bij deze spelhervatting : Frederic verliest het duel in de lucht en je loopt direct achter de feiten. Ook het volgende kwartier was voor United met zeer snel voetbal, goede flankwissels en vinnige omschakeling na balverlies. Een gekruist schot gaat echter naast. Dan komen de kansen voor Beveren : Mustapha alleen voor doel in de 12’ maar de keeper pakt. Een schot van Sidy na corner wordt afgeblokt op de lijn(25’). Joachim alleen voor doel, maar hij plaatst de bal voorlangs (28’).Ook in de stilstaande fasen voor ksk zijn de posities zelden correct ingevuld. Vlak voor rust nog twee maal United : in de 40’ een schot op de lat en vlak daarna een vrije trap na terugspeelbal : de bal wijkt af en gaat binnen, 0-2 vlak voor rust.

In de tweede helft United met 11 spelers achter de bal, loerend op een counter en een pak goede scorekansen voor ksk. Na 5’ wordt een bal van Chakir van de lijn gered, in de 55’ kopt Mustapha een voorzet van Sidy naast. In de 60’ pakt de keeper een goed afstandsschot van Joachim na corner, maar de grootste kans was er in de 65’ : Lee Roy wordt goed aangespeeld en komt alleen voor doel, hij wacht iets te lang en besluit op de keeper. Dit had het keerpunt van de wedstrijd kunnen zijn : de technische staf van United gaf toe dat ze dan bij 1-2 hadden gekraakt.

Overschakelen naar drie verdedigers en vier spitsen leverde nog een schot van Michaλl op dat van de lijn gekeerd werd, maar dan was de wedstrijd gespeeld : het zware veld en de regen zorgden ervoor samen met het uit positie lopen van enkele spelers dat we de 0-2 niet meer konden dichtfietsen. United counterde nog scherp, maar de ruststand bleef bewaard.