StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

bingo SUPPORTERSCLUB DEN BELLY’S ZOEKT TWEEDE ADEM NA GEWELDIGE FEESTWEEK

Geel-Blauw Den Belly’s heeft er een geweldig weekje feesten opzitten en zoekt nu naar zijn tweede adem. Het begon allemaal op vrijdagavond 7 november met de derde editie van onze bingoavond en de inhuldiging van Wesley Vanbelle als peter van onze supportersclub. Deze dubbelslag kreeg op woensdag 12 november een verlengstuk met de door onze vereniging georganiseerde busverplaatsing naar Club Brugge en zaterdag 15 november werd de kroon op het werk gezet met een 3-0 overwinning tegen rode lantaren Eupen.

Het was even afwachten naar de belangstelling voor de bingo na het succesnummer van vorig jaar dat toen in het kader van de KSKB-Oléactie stond en het zaaltje van Café Den Belly’s deed vollopen. De reacties vooraf lieten het beste verhopen, maar het blijft toch altijd even bang afwachten tot de dag zelf aangezien mensen wel eens vaker mondeling hun jawoord geven en alsnog in laatste instantie forfait moeten geven.
Maar tot onze grote voldoening liep het zaaltje ook ditmaal weer aardig vol en waren er zelfs enkele nieuwe gezichten onder de deelnemers, een cadeautje van Jo en Sonia die in de voorafgaande dagen de nodige publiciteit voor de bingo hadden gemaakt.

De bingo was zoals in de voorbije uitgaven een bijzonder gezellige bedoening die de ingeschrevenen van het begin tot het einde kon boeien. Ook de 90 geluksballetjes zaten vol ongeduld te wachten om door spelleider Honoré te worden afgeroepen, want bij het schudden van het potje met de balletjes werd de druk voor onze schatbewaarder onhoudbaar en vlogen deze in het rond als rijpe appels. Overal waren er balletjes te vinden, behalve in het potje waar ze eigenlijk thuis hoorden en in de friteuze waar wat later door de dames van het bestuur lekkere bitterballetjes werden uit getoverd ons aangeboden door Jo en Sonia.

Ambiance verzekerd en een wellicht ook grappig zicht toen ik Wesley Vanbelle aan het interviewen was en her en der goede zielen rondkropen om die onwillige balletjes weer bij hun kraag te vatten. En het pleit voor de speurders van dienst dat zij tegen het einde van de bingo alle ontsnappers konden inrekenen, iets wat een paar jaar geleden niet kon worden gezegd van de “slechts” 28 gedetineerden die uit de gevangenis van Dendermonde het hazepad kozen. Er komt dus zeker een vierde editie van de bingo !

Misschien enige minpuntje was dat voorzitter Dirk Verelst vaag had toegezegd een pint te komen drinken, maar wellicht elders werd opgehouden. In ieder geval hadden de thuisblijvers weer eens ongelijk, maar met een kleine 50 deelnemers aan de bingo hoor je ons absoluut niet mopperen, want nog meer deelnemers zou stilaan problemen opleveren om de mensen comfortabel te zetten. En natuurlijk past het spelleider Honoré te bedanken voor de bijzonder geanimeerde manier waarop hij in de hem eigen stijl de mensen wist te vermaken, evenals onze lokaaluitbaters voor de lekkere hapjes.

In zijn dankwoordje als uitverkorene beloofde peter Wesley Vanbelle regelmatig wel eens een bezoekje te brengen aan ons supporterslokaal. Bornem ligt immers niet ver uit de weg wanneer hij van Beveren richting thuisfront in Mechelen rijdt. Wij willen langs deze weg Wesley nogmaals vanharte bedanken voor het aanvaarden van het peterschap en hopen op een vlotte samenwerking in de toekomst. Trouwens, het is in principe de bedoeling om in de loop van dit seizoen de spelersbus na een uitwedstrijd in Café Den Belly’s te ontvangen, want aangezien Wesley daags nadien moest aantreden in de competitiewedstrijd KVSK United-KSK Beveren, kon hij niet al te lang blijven. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte wanneer dit zal doorgaan.

Patrick Van Wesemael.