verslag WEDSTRIJD B- kern 14/11/2008
Eupen - Ksk Beveren

Opstelling :
De Bruyn Bram, Jens Bonne (68’ Yassin Ammarouchi), Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Gianni De Keersmaeker, Lee Roy De Keersmaeker, Steven Van Geneugden (65’ Michael Matthijssens), Yannick Salem (70’ Olivier Trouillard), Sidy Ceesay, Mustapha Minthe (45’ Hannes Ruymbeke), Stanny De Beule.

Eupen had in de laatste 6 wedstrijden 13 punten gehaald en enkel verloren met 1-0 tegen Lierse en gelijk gespeeld tegen United. Een moeilijke opdracht dus op het kunstgrasveld na een lange busreis. We startten met drie verdedigers en Steven als vierde middenvelder, en dit liep 25’ zeer goed. De kansen waren voor ons : 4’ schot van Jens na corner vanonder de lat gehaald en na 20’ een goed schot van Sidy dat net naast gaat. Dan twee zeer scherpe counters binnen vijf minuten van Eupen, maar de spits mist ze beiden. Toch even geluk gehad bij deze verwittiging. Nadien weer de betere kansen voor Beveren maar de keeper houdt Stanny twee maal van een doelpunt. Vlak voor rust pakt Bram nog een gevaarlijk schot.

In de tweede helft dan toch met vier verdedigers gestart, maar ons middenveld meer aanvallend ingesteld en dat loonde: nu hadden we veel meer balbezit en waren de betere kansen voor ons. Onder andere Stanny, Yannick, Sidy, Lee Roy en Olivier waren er dicht bij. Na deze laatste kans liepen we nog op een snelle counter maar het schot ging voorlangs. In de 84’ was het wel raak : corner Gianni en Joachim had goed naar Philippe Clement gekeken, kopbal via de paal binnen. 0-1 en nog zes bange minuten waarin Eupen enkel lange ballen in de grote backlijn dropt, maar Bram zeer secuur staat te keepen. Eupen is nog één keer gevaarlijk, maar de bal die uit een scrimmage wordt getrapt gaat naast. Opdracht zuinig volbracht en op naar moeilijke weken met Ronse en Lierse als volgende tegenstrevers, en met midweekwedstrijden op 18/11 (Hoogstraten) en 2/12 (Bazel) er bovenop.