verslag WEDSTRIJD B- kern 21/11/2008
Ksk Beveren - Ronse

Opstelling :
De Bruyn Bram, Yves Kabwe (70’ Hannes Ruymbeke), Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne, Joffrey Van Der Doodt, Lee Roy De Keersmaeker, Steven Van Geneugden (68’ Olivier Trouillard), Sidy Ceesay( 60’ Yassin Ammarouchi), Stanny De Beule (65’ Thomas Van Osselaer), Michael Matthijssens.

Slechte weersomstandigheden, een goede tegenstrever (Ronse versloeg vorige week leider Lierse met 0-2!) en een gemotiveerde en volledige B-kern, slechts vier A-kern spelers speelden mee.

Beveren speelde een zeer sterke eerste helft met in balbezit snelle combinaties met misschien iets te snel de diepte zoeken maar in balverlies altijd druk op de balbezitter. Na een afstandsschot van een zeer bedrijvige Sidy, dat de keeper in twee tijden pakte, was het in de 18’ raak. Na corner trapte Jens op de deklat, maar in de rebound kon Lee Roy de bal binnentikken : 1-0. Beveren was oppermachtig maar had weinig uitgespeelde kansen, de tegenstrever was één keer gevaarlijk in de 43’ met een afstandsschot onder de lat, maar Bram tikte gevat over de lat. Ondertussen waren onze aanvallers een viertal keer teruggefloten voor buitenspel en was de laatste pas soms net niet juist.

We kregen een verwachte terugval in de tweede helft door de verspilde energie. De vervangingen bij Ronse waren versterkingen uit de A-kern. De tegenstrever had nu veel meer balbezit, wij kropen te ver achteruit en voetbalden soms een beetje paniekerig. De momenten waar we wel goed de bal rondspeelden waren eerder schaars. Onze ploeg gaf echter geen uitgespeelde kans weg, Ronse kon alleen nog dreigen via een corner die over gekopt werd. De scheidrechter trok nog een rode kaart voor een frustratie tackle van een tegenstrever, en voor de tweede week hielden we de nul.

Conclusie : beresterke eerste helft, en de tweede helft een beetje gemis aan ervaring en rust uit de A-kern : dit moeten we stilaan zelf leren opnemen.
Volgende week volgt Lierse, aan motivatie geen gebrek.