StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag WEDSTRIJD B- kern 28/11/2008
Lierse - Ksk Beveren


Opstelling :
Ledent Frederic, Yves Kabwe , Yannick Aerts, Joachim Van Damme, Jordy Van Cauteren, Gianni De Keersmaeker, Lee Roy De Keersmaeker(68’ Jens Bonne), Steven Van Geneugden (60’ Michael Matthijssens), Sidy Ceesay( 65’ Stanny De Beule),Maximiliano Vallejo (55’ Joffrey Van Der Doodt), Karim Rouani.

Op bezoek bij Lierse, spelen op het eerste veld en twee ploegen die dichtbij elkaar in de rangschikking staan. Een leuke wedstrijd in het vooruitzicht dus. Lierse had de laatste vier wedstrijden, waarin met jeugd gespeeld werd, nogal wat punten laten liggen en koos nu voor een aantal spelers van de A-kern : een centrale as met Van Der Jeugt, Frans, Rimkus, Chokry en Nikolic.

Het eerste half uur werden we overdonderd door snel voetbal, scherpe counters, meer kracht en efficiëntie. Nochtans was de eerste kans voor ksk : een lage corner werd in de 12’ door Jordy echter te zwak ingetrapt op Van Der Jeugt. De counter wed door Frederic nog net in corner geduwd. Maar in de 18’ werd het 1-0 na een actie over links en een hard voorzetschot dat via Frederic over de lijn hobbelde. Karim schoot van links hard op Van der Jeugt, maar de betere kansen waren voor Lierse :een harde knal vanuit de tweede lijn spatte uiteen op de lat, en twee minuten later was het 2-0 na een mooi doorsteekballetje waardoor de spits Frederic geen kans gaf. Zowel collectief als individueel kwamen we stilaan in de wedstrijd : in de 40’ legde Sidy van op de achterlijn de bal panklaar voor Steven, maar de bal ging over. Jordy zag zijn vrije trap uit doel geranseld door de Lierse keeper. De aansluitingstreffer hier had ons in de wedstrijd gehouden.

In de tweede helft had ksk meer balbezit en enkele kansjes voor Lee Roy en Joffrey. De mooiste was weer een bal die achteruit werd gelegd van op de achterlijn, maar joffrey duwde de bal naast. Ook Lierse had nog enkele scherpe counters in huis en Frederic stond scherp in een één tegen één situatie. Na de rode kaart voor Yannick maakte Lierse in de 87’ nog de 3-0 via een vrije trap van tegen de zijlijn, die na een bots in de grote backlijn rechtstreeks binnenging.

Drie-nul, voetjes op de grond en nog zeer veel werk voor allen eer we het niveau halen van een aantal van onze tegenstrevers.

Carl De Wilde.