verslag WEDSTRIJD B- kern 05/12/2008
Ksk Beveren - STVV

Opstelling :
Ledent Frederic, Hannes Ruymbeke, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne, Joffrey Van Der Doodt (68’ Olivier Trouillard), Lee Roy De Keersmaeker, Steven Van Geneugden (82’ Yassin Ammarouchi), Michael Matthijssens (75’ Thomas Van Osselaer), Stanny De Beule (80’ Marvin Peirsman), Karim Rouani.

De nederlaag op Lierse is niet blijven hangen in de spelersgroep. St.Truiden is hier het slachtoffer van geworden.

Vanaf de eerste minuut werd door een collectieve pressie de balcirculatie bij de tegenstrever lam gelegd. In balverlies speelde ksk een perfecte eerste helft. Ook aan kansen ontbrak het niet. Na 13’ wordt een kopbal van Lee Roy van de lijn gehaald. Vijf minuten later steekt Steven Karim alleen voor doel maar de keeper redt met de voet, een minuut later lobt Joffrey de keeper maar de bal gaat over. In de 25’ is het raak : Karim jaagt door op de doelman na een terugspeelbal en scoort 1-0. De hoge druk valt wat weg en het is wachten tot de laatste vijf minuten van de eerste helft : 40’ Stanny alleen voor doel en keeper pakt. 41’ Karim kopt corner net naast en vlak voor rust lobt Stanny de doelman : Micha๋l is goed gevolgd maar wordt onderuit geduwd in de kleine backlijn. Er wordt echter geen strafschop gefloten! In de eerste helft geen enkele kans voor STVV dat nochtans met Peter Van Houdt in de spits speelt.

In de tweede helft is de wedstrijd snel gespeeld : in de 52’ haalt Karim de achterlijn na doorsteekpas van Stanny : perfecte assist voor Steven die de bal met links in de winkelhaak trapt. Nadien was het vooral belangrijk om op het zware veld toch een snelle balcirculatie te onderhouden, omdat enkele tegenstrevers redelijk gefrustreerd raakten. Getuige daarvan hun zeven gele en ้้n rode kaart. In de 86’ wordt Karim nog alleen voor de keeper afgezonderd en hij legt de 3-0 beheerst binnen.

De vijftien geselecteerde spelers mogen fier zijn op hun geleverde prestatie!