verslag WEDSTRIJD B- kern 13/12/2008
Ksk Beveren - Virton

Opstelling :
Ledent Frederic, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme (45’ Hannes Ruymbeke), Jens Bonne, Joffrey Van Der Doodt, Lee Roy De Keersmaeker, Jordy Catthoir (60’ Olivier Trouillard), Yassin Ammarouchi, Michael Matthijssens (65’ Thomas Van Osselaer), Stanny De Beule. (Deck Branny ng.)

Siberische koude en een zeer drassig, gehavend veld dat stilaan begon aan te vriezen, waren de randgegevens voor deze wedstrijd.

Virton startte zeer viriel aan deze wedstrijd, waren sterker in de duels en zetten zeer veel druk. In combinatie met het veld raakten we moeilijk in ons spel. De eerste kans was toch na 15’ voor Joffrey die een afvallende bal over trapte. Nadien in de 20’ een goede kans voor de snelle spits van Virton, maar Frederic ging gepast in de voeten. Wijzelf worden nog enkele keren teruggefloten voor buitenspel, maar na 35’ wordt het 1-0 : een vrije trap van Lee Roy waarbij onze spitsen en een verdediger in een luchtduel gaan en de laatste de bal in doel devieert. Wedstrijd is onder controle zonder goed te voetballen tegen een stugge tegenstrever, die rood pakt in de 44’.

In de tweede helft komen de kansen er wel : na 50’ trapt Stanny schuin op doel, maar de doelman pakt. Twee minuten later een gemeten flank van Michael en Yassin zijn kopbal wordt van de lijn gehaald. Een flankvoorzet van Stanny is net te hard voor Yassin en Stanny verschijnt nog alleen voor de keeper, die de bal uit de voeten haalt. In de 73’ wordt Ollivier, alleen door, gepakt : de vrije trap op de rand van de grote backlijn wordt door Thomas netjes rond de muur gekruld : 2-0. Onze verdediging bleef secuur uitvoetballen op het ondertussen quasi onbespeelbaar veld en gaf geen enkele kans meer weg. De man meer situatie op het middenveld werd echter niet meer uitgedrukt in meer doelpunten.

Twee B-kern spelers, Michael en Joachim, verdienen een cap in het eerste elftal en gaan mee naar Virton. Daar doen we het voor !