Waasland-Ksk Beveren

Opstelling :
De Bruyn Bram, Hannes Ruymbeke (70’ Marvin Peirsman), Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne, Joffrey Van Der Doodt, Lee Roy De Keersmaeker, Stanny De Beule (71’ Thomas Van Osselaer), Yannick Salem (45’ Olivier Trouillard),Steven Van Geneugden (3’ Yassin Ammarouchi), Michael Matthijssens.

De derby werd op donderdagavond gespeeld en had nog extra spankracht omdat beide ploegen op twee en drie in de rangschikking staan.

Waasland begon scherper aan de wedstrijd, bij ksk was de concentratie even weg nadat Steven in de eerste minuut hervalt in zijn kwetsuur. Op dit moment krijgt Waasland een vermeende corner en uit de kluts wordt de bal binnengetrapt : 1-0 na 5’. Enkele minuten later dreigt Waasland weer na corner, waarbij de tweede bal net naast wordt getrapt. In de 14’ zien we nog een schot van Waasland van links dat door Bram aan de eerste paal in corner wordt geduwd. Van dan af knokken we ons in de wedstrijd, beginnen we goed te voetballen en geven we tot de laatste minuut niets meer weg. Na 17’ trapt Jens na corner van buiten de backlijn de bal in de winkelhaak : 1-1. Op het halfuur kopt Joachim een vrije trap in de hoek maar de keeper redt. Vlak nadien devieert Stanny een flankvoorzet, maar weer houdt de keeper van Waasland zijn ploeg recht. Een zware aanslag op Stanny vlak voor rust, natrappen, wordt enkel bestraft met geel.

In de tweede helft controleren we de wedstrijd maar moeten we alert zijn op de vele lange ballen. In de 53’ duwt een verdediger een scherpe flankvoorzet nog net in corner, maar in de 68’ is het wel raak : vrije trap flank van Lee Roy en Yassin verlengt 1-2. Nadien nog een volley van Thomas na assist Michael en in de 84’ een scherpe actie van Yassin op de rechter flank, de achterwaartse voorzet wordt door Ollivier echter op de keeper getrapt. Vlak voor affluiten valt een diepe bal tussen onze rechtsachter en centrale verdediger en de opkomende middenvelder verschijnt alleen voor Bram :2-2 in de 89’. Net zoals vorig seizoen krijgt in de derby, de best voetballende ploeg niet waar het recht op heeft.

Michael Matthijssens en Jordy Van Cauteren worden aan de selectie van zaterdagavond toegevoegd, en dat maakt de appel minder zuur.