Brussels-Ksk Beveren

Opstelling :
Ledent Frederic, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne, Jordy Catthoir (61’ Joffrey Van Der Doodt), Lee Roy De Keersmaeker, Yannick Salem (60’ Stanny De Beule), Gert Jan Martens (46’ Yassin Ammarouchi),Tambussi Guillermo, Michael Matthijssens (67’ Hannes Ruymbeke).

Trainer De Bolle ontving ons op het kunstgrasveld van Brussels : voetbal op tweede kerstdag bij een gevoelstemperatuur van -5°C, ga er maar aan staan!
De tegenstrever, die aansluiting zocht bij de top vier, startte snel en vinnig aan de wedstrijd : in de vierde minuut kwamen we goed weg toen een scherpe flankvoorzet aan de tweede paal naast werd getikt. Ksk was meteen wakker en van af de 25’ regende het kansen : een actie van Gert Jan, een deviatie van Joachim, een actie van Yannick, nogmaals Gert Jan : telkens gered door de doelman of niet scherp genoeg afgewerkt. In de 38’ haalt Gert Jan de achterlijn, zijn voorzet wordt aan de eerste paal 10cm naast getikt door Guillermo. Eén minuut later stuurt Yannick weer Gert Jan diep, zelfde voorzet, zelfde afwerker maar nu langs de binnenkant van de paal : 0-1.

De tweede helft start zoals de eerste : de eerste goede kans is voor Brussels maar Frederic pakt secuur. Dan weer kansen voor Michaël, maar keeper duwt in corner; een goed afstandsschot van Guillermo nipt naast; Yassin haalt achterlijn, zijn voorzet wordt door Yannick in één tijd op keeper getrapt en een glasheldere strafschop op Yannick wordt niet gefloten. Dan een kantelmoment : in de 65’ wordt een doelpunt van Brussels afgekeurd voor buitenspel! Nadien nog een scherpe flankvoorzet van Hannes die door een verdediger wordt over getrapt en dan scoren wij wel : Guilermo trapt een vrije trap rechtstreeks binnen, kopij van het doelpunt van Jeff de avond nadien: 0-2 na 76’. De veer breekt bij de tegenstrever en in één fase hebben Stanny, Guillermo en Joffrey de kans om 0-3 te maken aan de voet, maar de verdedigers blijven overeind. Na een vrije trap van Lee Roy op de lat wordt het in de 85’ toch nog 0-3 : Guillermo wordt door Lee Roy in het straatje gestuurd en hij duwt naast de doelman binnen.

Met 41 punten gaan we aan de leiding van het klassement de winterstop in, even genieten en dan keihard verder werken.

Michaël zal eindejaar vieren in de gips, met een stressfractuurtje in de rechter voet.