StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Er is goed en minder goed nieuws van het Freethielfront.

Laat ik met het goede nieuws beginnen.

gertjan Vrijdagavond 9 januari jl. was er in het business gebouw van de Freethiel de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van de Supportersvereniging. Er was veel volk opgekomen en dus missie geslaagd. Toch enkele nieuwtjes meegeven voor zij die er niet konden bijzijn op 9 januari. Gertjan Martens werd via de “man van de match-verkiezing” die op de Beverse website wordt georganiseerd, uitgeroepen tot beste speler van de heenronde.
Martens had een ruime voorsprong op de nummer 2 Rubin Dantschotter en nummer 3 Jeffrey Rentmeister. Benieuwd hoe de stand er zal uitzien na de laatste speeldag.

In zijn korte, maar enthousiast gebrachte nieuwjaarstoespraak, blikte voorzitter Verelst nog eens terug op 2008 en de moeizame start van het betreffende jaar. Maar hij keek vooral hoopgevend uit naar wat de komende maanden op dirkverelst sportief vlak zouden brengen. Voor het eerst liet de voorzitter zich uit over de ambities die de ploeg voor het competitierestant moet koesteren en hij richtte zich in het bijzijn van een aantal spelers waaronder dus Rentmeister met de woorden “tour finale) en dat zullen we maar vertalen als het bereiken van de eindronde. De club doet daarvoor inspanningen en trok in de winterstop de Fransman Bob Cousin aan zoals jullie reeds vernamen middels de vooruitblik van Roal Olympic Charleroi. Tevens verklaarde Dirk Verelst dat de transfer van Luciano Olguin nog niet definitief afgerond werd, maar dat het zeer vermoedelijk een kwestie van uren was op dat moment. Om de supporters te overtuigen (voor zover er twijfelaars zouden zijn) dat SK Beveren nog leeft en durft vooruit te kijken, maakte hij de supporters wel razend benieuwd door te vertellen dat KSKB reeds een speler voor volgend seizoen aan zich wist te binden, maar dat op verzoek van de manager, de speler en de club, de naam van betrokkene nog niet kon worden vrijgegeven. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte zodra hierover meer geweten is.

Het slechte nieuws bereikte mij vanmorgen (zondag 11 januari) en kwam van Gabby van de shop. Zij wist mij te vertellen dat haar goede vriendin en jarenlange medewerkster in de shop, Huguette Van Havenberghe zaterdag was overleden in een OCMW-rusthuis te huguette Sint-Niklaas.
Sinds het overlijden van haar echtgenoot André (ook jarenlang parkeerwachter op de Freethiel) was Huguette het spoor bijster en zag ze de zin van het leven niet meer in. De kracht om door te gaan en toch nog iets van haar leven te maken, vloeide met de dag meer en meer uit haar lichaam. Onbegrijpelijk voor wie de moedige vrouw Huguette Van Havenberghe heeft gekend, want zij stond altijd op de eerste rij voor het uithalen van een goeie grap of het vertellen van een mop. Haar boezemvriendin Gabby kan een boek schrijven over de talloze toffe ervaringen met Huguette, maar helaas zal Huguette er zelf niet meer mee kunnen lachen. De ironie van het lot wil dat Huguette die zaterdag 17 januari in de kerk van Sint-Gillis-Waas om 10.30 uur wordt begraven en uitgerekend op die dag 65 jaar zou worden. Namens KSK Beveren wil ik Huguette van harte bedanken voor haar jarenlange trouwe inzet. Geen inspanning was haar te veel wanneer het voor SK Beveren was. We wensen dan ook de familie bijzonder veel sterkte voor het verwerken van deze moeilijke periode en eigenlijk geldt datzelfde voor Gabby. Zij verliest niet enkel een fantastische vriendin, maar ook een partner van één dag. Laat ik met deze prettige anekdote afsluiten : toen Gabby en Huguette voor de 2300ste keer (stamnummer van onze club) samen op stap waren (ditmaal met de bus naar Lourdes) en hun mannen hadden thuis gelaten, dachten velen op de bus dat ze een koppel waren. Die kans lieten ze natuurlijk niet liggen om de hele dag mee te lachen en anderzijds zegt het alles over hoe goed Gabby en Huguette het met mekaar konden vinden.

Patrick Van Wesemael.