kskb Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal Een korte stand van zaken van de toestand op 16 januari qua inkomende en uitgaande transfers.

Donderdagavond 15 januari werd de optie in het contract van trainer Czerniatynski gelicht waardoor Alex ook voor het seizoen 2009-2010 met KSK Beveren contractueel wordt gelinkt. Een verrassende keuze is dat natuurlijk niet, want Czernia heeft ongetwijfeld een doorslaggevende stem gehad in het aantrekken van de nieuwkomers Cousin en Lacroix, en eerst advies geven over spelers die moeten komen en vervolgens andere oorden opzoeken, dat zou een vreemde gang van zaken zijn.
Verder staat vast dat de nieuwkomers Bob Cousin en Michaël Lacroix met onmiddellijke ingang naar de Freethiel komen. Cousin debuteert naar alle verwachtingen morgen tegen Olympic en Lacroix doet dat zeer vermoedelijk een week later in Hamme. Beide spelers zijn niet inzetbaar voor de lastige uitwedstrijden in Ronse van woensdag 21 januari aanstaande en OH Leuven (nog geen nieuwe datum bekend) en dit om de eenvoudige verklaring dat zij nog niet speelgerechtigd waren op het moment dat deze beide matchen aanvankelijk waren voorzien.

Ondertussen is het aftellen naar de laatste aflevering van de Olguin-soap. Iedereen gaat er van uit dat Luciano zeker de overstap naar Rusland maakt, maar zolang de papieren niet door "alle" betrokken partijen zijn ondertekend, blijft onzekerheid troef. Niet in het minst natuurlijk voor Luciano zelf, maar ook voor SK Beveren zelf dat uiteraard geen nieuwe spits aantrekt als Olguin blijft. Een lastige situatie dus die hopelijk snel een happy end krijgt.
De Zuid-Amerikaan speelt morgen tegen Olympic zeker niet aangezien hij nog in het buitenland vertoeft en eigenlijk verwacht in Beveren niemand dat hij nog terugkeert. Zijn mogelijke vervanger de Bosniër Zoran Kokot zal alvast tot volgende week vrijdag moeten wachten om zijn neus voor goals te etaleren, want de beloftenwedstrijd van vanavond in en tegen Olympic, werd afgelast. Hij krijgt een nieuwe kans in de reservenmatch thuis tegen Hamme.
Wat we tot nu toe weten van deze 23-jarige aanvaller is dat hij bij zijn huidige club Slavija Sarajevo in de eerste seizoenshelft 8 goals maakte uit 14 competitieduels.

Patrick Van Wesemael.