kskb Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal GERUCHTENMOLEN, vervolg.

Zondagnamiddag heeft Beveren de deur naar een eventuele eindronde alvast op een kier laten staan. De winst in Hamme was broodnodig, maar wat ongetwijfeld nog meer deugd heeft gedaan dan de driepunter in Hamme, was de manier waarop deze tot tand kwam. Meer hierover in de voorbeschouwing van Antwerp-Beveren van zaterdag 7 februari.

Komend weekend is KSK Beveren vrij, maar van enige rust zal op het Beverse secretariaat deze week weinig te merken zijn. Dit weekend sluit immers de transfermarkt en wie nog zaken wil doen moet er dus als de kippen bij zijn. Voor de ene is het vet ondertussen van de soep, anderen beweren dat je uitgerekend met het sluitingsuur in zicht de beste zaken kan doen. Er wordt immers dikwijls een hard spel gespeeld tussen clubs en de vereniging die het slechtst bij kas zit en het meest de centen nodig heeft, gaat dan meestal door de knieën.

In de zaak Olguin schijnt maar weinig schot te komen. Mondeling blijven de beloften mekaar opvolgen, maar er geraakt niets op papier en dat telt natuurlijk.
De Servische spits Zoran Kokot lijkt inmiddels wel op weg naar de Freethiel. Hij liet vrijdagavond met de beloften tegen Hamme opnieuw een degelijke indruk en het staat zo goed als vast dat hij voor Beveren zal kiezen.
In Hamme liet voorzitter Verelst zich aan enkele supporters ontvallen dat het niet denkbeeldig is dat er zelfs nog een tweede spits en een verdediger zou bijkomen. Op dat favoriete aanvalllerslijstje zal ongetwijfeld ook Jimmy Mulisa staan, maar die zou inmiddels onderdak hebben gevonden bij Oostende. Ook vorig seizoen was Mulisa in beeld bij Beveren, maar toen koos de Afrikaan voor Roeselare.
Als mogelijke verdedigende versterking wordt de naam van Bart Goossens van Roeselare genoemd. Bart was tot vorig seizoen één van de sterkhouders in de defensie van VW Hamme, maar ging samen met Mulisa naar West-Vlaanderen. Daar komt hij waarschijnlijk onvoldoende aan spelen toe waardoor hij verkiest andere oorden op te zoeken.

Tot slot nog meegeven dat Davy Theunis zijn handtekening zou gezet hebben onder een verbintenis die hem tot het einde van het seizoen linkt aan Antwerp. Of Davy al over voldoende fysieke middelen beschikt om op 7 februari zijn ex-club Beveren te bekampen, is nog onduidelijk.
Nogmaals beklemtonen dat het hier over geruchten gaat, maar we weten dat waar rook is, vaak ook vuur woekert. Wordt dus vervolgd.

Patrick Van Wesemael.