StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Beveren wint benefietmatch in en tegen Temse.

sandra Maandagavond heeft Beveren op het besneeuwde veld van vierdeklasser KSV Temse een vriendschappelijk treffen met 2-5 gewonnen. Dit duel paste in het kader van een benefiet ten voordele van Sandra Massart, een zevenjarig meisje uit Temse dat leidt aan een levensbedreigende stofwisselingsziekte.
Door de barre weersomstandigheden en de twijfel of de wedstrijd al dan niet zou doorgaan, waren er helaas slechts een paar honderd supporters komen opdagen voor dit nobele doel.

Voor de Beverse supporters was het benieuwd uitkijken naar het debuut van Michaël Lacroix en Jimmy Mulisa. De Bosniër Zoran Kokot kwam niet aan de aftrap omdat hij pas omstreeks het aanvangsuur in Zaventem landde na het in zijn thuisland vervullen van de nodige administratieve verplichtingen om zijn overgang in goede banen te leiden.

Ondanks de erbarmelijke staat van het veld, deden de 22 acteurs hun uiterste best om het te schaars opgekomen publiek op te warmen. Beveren bracht in de eerste helft een elftal op de been met hoofdzakelijk jonge gasten, omringd met de ervaring van Lardenoit, Rentmeister en Sadio Ba. Ook nieuwkomer Lacroix was van de partij en liet zich in positieve zin opmerken door technisch knappe bewegingen, enkele prima schoten en een uitstekende vista. Ook de zeventienjarige belofte Pieter Vervaet toonde bij momenten flitsen van zijn ontegensprekelijke klasse. Verder verschenen Jens Bonne en Jordy Van Cauteren voor het eerst aan de aftrap in het fanion van KSKB.
Aan de rust leidde Beveren met 1-3 na doelpunten van De Munter, Cathoir en De Keersmaecker. Te onthouden nog uit die eerste helft de wellicht ernstige blessure van keeper Ledent die na afloop van de match vreesde voor een meniscusletsel.

In de tweede helft nam Bram De Bruyn de plaats in van Ledent en mochten de Beverse fans kennismaken met die andere nieuwkomer Mulisa. Ook Jimmy’s debuut bleef niet onopgemerkt, want de Rwandees vond tweemaal de weg naar de netten. Tussendoor had een gretig Temse de 2-4 gelukt en was er bij momenten een uitstekende doelman De Bruyn nodig om meer goals van Temse te verhinderen. Bij de 2-4 van Temse tastte onze beloftevolle goalie wel even mis. In het Beverse kamp ontbraken Traore en Dantschotter en uiteraard de langdurig geblesseerde Jasper Vermeerbergen.

Al bij al een leuke pot voetbal in moeilijke omstandigheden, maar vooral een fantastisch initiatief en menselijk hoogstaand gebaar van zowel Temse als Beveren, maar ook het scheidsrechterlijk trio onder leiding van Tim Pots die wat graag hun medewerking gratis verleenden.

Het is onze vurige wens dat er voor Sandra snel een oplossing wordt gevonden om haar en haar ouders en familie zicht op betere tijden en een nieuwe toekomst te bieden. We duimen voor je Sandra !

Patrick Van Wesemael.