StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal OLGUIN-SOAP NOG NIET VOORBIJ.

Ondergetekende was er de voorbije dagen op deze website, blijkbaar onterecht, van uitgegaan dat Luciano Olguin onderdak had gevonden bij het Russische Spartak Nalchik. Hiervoor had ik mij louter gebaseerd op het aantrekken van Luciano’s vervangers in de spits Jimmy Mulisa en Zoran Kokot. In mijn overmoed om jullie zo snel als mogelijk te informeren, blijkt dit dus geen correcte inschatting te zijn geweest, want vandaag meldt de website van KSK Beveren dat Spartak Nalchik de afgesproken transfersom niet binnen de gestelde termijn heeft overgemaakt aan Beveren. Gevolg : Luciano Olguin wordt door de Raad van Bestuur van KSKB gevorderd naar de Freethiel om er in eerste instantie in de B-kern zijn conditie te bewijzen en vervolgens zich scherp te stellen voor het grotere werk.

Het niet doorgaan van deze transfer zou op financieel vlak wel eens kwalijke gevolgen kunnen hebben voor onze club, want tijdens de winterstop werd de ploeg versterkt in functie van het vertrek van Olguin (zie aantrekken van Kokot en Mulisa), maar bovendien incasseert KSK Beveren geen transfersom waarop werd gerekend en moet het daarenboven Luciano in principe tot het einde van het seizoen blijven betalen. Kortom, een klein drama dat onze voorzitter ongetwijfeld een aantal bijkomende slapeloze nachten zal bezorgen. We gaan er echter van uit dat niet alle bruggen met Spartak Nalchik zijn opgeblazen.
Volgens trainer Czerniatynski zouden Russische clubs nog tot 1 maart transfers kunnen/mogen doen waardoor de hoop op alsnog een overgang van Olguin naar Nalchik, niet definitief moet worden opgegeven. Wordt vervolgd zal hopelijk vlug plaats maken voor wordt afgesloten.

Goed nieuws is er dan weer van het Kokot-front. Donderdag arriveerde op het Beverse secretariaat een fax met de positieve inhoud dat Zoran speelgerechtigd is zaterdag op de Bosuil. Goed nieuws dus voor Czernia die wellicht in Antwerp kan starten met zijn nieuwbakken aanval Kokot-Mulisa. Of Michaël Lacroix morgen aan de aftrap verschijnt is nog een vraagteken. De ex-Tienenspeler herstelt van een blessure en nam pas sinds begin deze week deel aan de trainingen. In de benefietmatch tegen Temse liet Michaël alvast enkele flitsen van klasse zien, maar of hij over voldoende wedstrijdritme beschikt is de keuze van de trainer natuurlijk.

Van het medisch front het bericht dat doelman Ledent donderdag met succes werd geopereerd en het meniscusletsel al bij al meeviel. Er wordt op een onbeschikbaarheid van een kleine maand gerekend. Een spoedig herstel toegewenst Frederic en dat geldt uiteraard ook voor Jasper Vermeerbergen.

Patrick Van Wesemael.