voetbal BEVERSE BELOFTEN PEUZELEN ANTWERPSE LEEFTIJDGENOTEN OP.

Beveren 5, Antwerp 2.

In een wedstrijd met alles erop en eraan, hebben de Beverse doublures vrijdagavond hun collega’s van de Bosuil met 5-2 wandelen gestuurd. Tomeloze inzet, duels op het scherp van de snede, een korf goals, gele en een rode kaart, het zijn maar enkele van de ingrediënten die dit pittig matchke smaak gaven. Met deze ruime en verdiende overwinning onderstreept KSKB dat het zijn ambitie om mee te doen voor de hoogste onderscheiding, niet onder stoelen of banken wil steken.

Er waren amper 12 minuten gespeeld toen Yves Kabwe, De Munter in het straatje stuurde. Sam leverde een schitterende voorzet af die keurig door Chakir werd binnengekopt. In de 23ste minuut schakelde De Munter zijn mannetje uit en legde beheerst de 2-0 binnen. Nauwelijks 120 seconden later zorgde Antwerp met een heel knappe vrijschop voor de aansluitingstreffer (2-1). Gedurende een tiental minuten sloop er twijfel in de Beverse rangen en waren de bezoekers dichtbij de 2-2, maar nog voor rust miste Beveren in de persoon van Salem 2 niet te missen kansen op de 3-1. In de blessuretijd van een ongelooflijk boeiende partij, werd nog een strafschopfout op Yannick Salem gefloten en dit klusje werd netjes door Van Damme afgemaakt, rusten dus bij 3-1.

Vooral in de beginfase van de tweede helft dreigde de wedstrijd door een aantal bijzonder zware fouten van Antwerpspelers te ontaarden waardoor eerst Jens Bonne geblesseerd het veld diende te verlaten en nadien ook Lerooy De Keersmaecker nagenoeg hetzelfde lot moest ondergaan. Op het uur gaf Kabwe een diepe bal die door Salem werd verzilverd (4-1). Vijf minuten verder kwamen de Rood-Witten met een licht toegekende strafschop iets dichterbij, maar mede-uitblinker Sam De Munter legde de 5-2 eindstand vast. Een uitstekende match van de Beverse doublures met een sterk collectieve prestatie en een duidelijk supergemotiveerde De Munter die de concurrentie van Mulisa en Kokot heeft wakker geschud.