UR Namen - Ksk Beveren

Opstelling :
Branny Deck, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Hannes Ruymbeke, Jordy Catthoir, Gianni De Keersmaeker (72’ Olivier Trouillard), Yannick Salem (68’ Lee Roy De Keersmaeker), Chakir Lmaknaffi (72’ Yassin Amarouchi),Luciano Olguin, Stanny De Beule (65’ Joffrey Van Der Doodt).

Beloften onderschatten tegenstrever niet.

Een verplaatsing naar de laatst geklasseerde, de spelersbus die 35’ te laat vertrekt en een monsterfile op de ring rond Brussel met aankomst om 20’ voor de aanvang van de wedstrijd : de voorbereiding was niet optimaal.

Namen had in de winterstop 8 nieuwe A-kern spelers binnengehaald, we speelden zodoende tegen een totaal andere ploeg dan in de heenronde : een ploeg die ons met een agressieve hoge pressie probeerde vast te zetten. Na 8’ kopte Joachim een vrije trap van Jordy nog op de keeper maar vijf minuten later trapte Jordy Catthoir een vrije trap rechtstreeks binnen : 0-1. Nadien redde de doelman een afstandsschot van Stanny en kwam Luciano alleen voor doel maar plaatste de bal naast. In de 25’ wordt het 0-2 door Jordy Van Cauteren op corner. Nadien zijn er nog kansen voor Gianni (assist Luciano) en voor Luciano zelf na een mooie collectieve aanval, maar weer brengt de keeper redding. 0-2 bij de rust, telkens op stilstaande fase, maar het verschil had al groter moeten zijn, Namen had geen enkele scorekans.

Na de rust spelen we opnieuw ons voetbal in plaats van te snel de lange bal naar de diepe spits te zoeken en dat loont : een actie Jordy C., Luciano wordt afgemaakt door Yannick Salem, 0-3 na 53’. Op het uur legt Joachim de bal klaar voor Chakir en die knalt op de paal. Vlak daarna krijgt Jordy Catthoir een tweede gele kaart voor een aangeschoten handspel. Pas dan krijgt Namen een paar kansen bijeen gevoetbald, eerst enkele speldeprikken, nadien enkele goede kansen die telkens gepareerd worden door Branny. We houden echter de nul met tien spelers en de doelpunten vallen aan de overkant : in de 70’ tipt Luciano een verre inworp van Lee Roy binnen (0-4) en in de 85’ is het weer Lee Roy die Luciano bediend om de 0-5 te prikken.

Goede wedstrijd, met een juiste instelling na de moeilijke voorbereiding. Perfecte mentaliteit ook van alle A-kern spelers voor wie geen selectie meer viel te verdienen voor de zaterdagwedstrijd.