Ksk Beveren-Antwerp

Opstelling :
Mauro Janssens, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne (53’ Hannes Ruymbeke), Jordy Catthoir (76’ Joffrey Van Der Doodt), Lee Roy De Keersmaeker, Yannick Salem (68’ Yassin Ammarouchi), Chakir Lmaknaffi (75’ Olivier Trouillard), Sam De Munter, Stanny De Beule.

Beloften winnen tegen Antwerp na een echte cupmatch.

Door een algemene en een individuele afgelasting en een vrij weekend was het pas de tweede wedstrijd na de winterstop.

KSK startte zeer snel met enkele gevaarlijke acties. In de 8’ wordt een bal van Jens van de lijn gehaald, maar na 12’ is het 1-0 : actie Stanny en Sam en diens flankvoorzet wordt binnengekopt door Chakir. Tien minuten later wordt Sam bediend door Lee Roy en hij knalt van buiten de grote backlijn de 2-0 binnen. In de 25’ krult de tester bij Antwerp een vrije trap rechtstreeks binnen : 2-1. Nadien verliezen we kort de greep op de wedstrijd en dwingt Antwerp twee goede kansen af maar Mauro en Jens komen gevat tussen. De kansen zijn terug voor Beveren via Lee Roy en Yannick Salem, en net voor rust is er een strafschop na fout op Yannick : Joachim zet feilloos om 3-1 in de 44’.

Na de rust oorlog gedurende 15 minuten : de testende spits bij Antwerp trapt Jens uit de wedstrijd, trapt Lee Roy zwaar aan en pleegt tenslotte nog een aanslag op Jordy. De scheidrechter trekt pas geel na de derde fout, de grensrechter laat na de vervanging te signaleren en men laat geen verzorging toe. Gelukkig valt snel de 4-1, Yannick Salem komt alleen voor doel na assist van Sam in de 60’: de agressie verdwijnt uit de wedstrijd. Enkele minuten later komt Sam alleen voor de keeper maar die redt.

Antwerp mildert nog op strafschop in de 65’ (4-2), maar in de 68’ legt Sam aan de tweede paal nog een vrije trap van de flank binnen : 5-2. Een waanzinnige frustratie aanslag van de centrale verdediger op Sam wordt terecht met rood bestraft, maar we spelen de wedstrijd uit zonder verdere blessures op te lopen.