verslag OEFENWEDSTRIJD B-kern 17/2/2009 : Ksk Beveren-OHL

Opstelling :
Deck Branny, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Hannes Ruymbeke (45’ Marvin Peirsman),Jordy Catthoir, Joffrey Van Der Doodt (75’ Koen Roels), Lee Roy De Keersmaeker, Stanny De Beule, Yassin Ammarouchi (65’ Olivier Trouillard), Cedric Busschaert (45’ Pieter Vervaet).

Begin januari was er een algemene afgelasting waardoor de wedstrijd tegen OHL niet meer werd gespeeld in de competitie. Voor beide teams leek het wel zinvol om deze wedstrijd dan toch te spelen als oefenwedstrijd.

De eerste kansen waren voor ksk, telkens voor Cedric, maar twee maal bracht de doelman redding. Langs beide kanten was er een hoog tempo en OHL deed ons de eerste 20’ wel meer pijn dan we gewend zijn. Ook zij kregen twee goede kansen : bij een bal tussendoor werd de spits licht aangetikt en had men strafschop kunnen fluiten en bij een volgende fase kwam de spits alleen voor Branny, maar tikte naast. Nadien kregen we overwicht en waren er goede kansen voor Lee Roy met een afstandsschot, voor Joffrey die de keeper lobt, waarbij de bal op of achter de lijn wordt weggewerkt, voor Yassin en nogmaals voor Joffrey die op de lat kopt. Ondertussen prikte Cedric de 1-0 na assist van Yassin (37’). Zeer leerrijke eerste helft, waar wij tactisch goed dienden te anticiperen op de 4-4-2 van OHL.

In de tweede helft kreeg de tegenstrever geen enkele kans meer : aan Beverse kant was er een zeer goede kans voor Joffrey die alleen voor de doelman kwam en Pieter wilde bedienen, maar de laterale bal werd onderschept. Na 62’ kon Yassin 2-0 maken na goede voorzet van Joffrey. In de 75’ maakt Joachim er aan de tweede paal 3-0 van met het hoofd op vrije trap van Lee Roy en vlak voor affluiten wordt Olivier in het straatje gestuurd door Stanny : 4-0.

Een snelle wedstrijd tussen twee goede ploegen! Cfr. de trainer van OHL : ‘wij hebben nog nooit zoveel achter de bal gelopen’ en ‘de beste ploeg van de reeks heeft gewonnen’.