verslag WEDSTRIJD B-kern 20/2/2009 : Ksk Beveren-FC Luik

Opstelling :
Branny Deck, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jannick Aerts (73’ Hannes Ruymbeke), Jordy Catthoir (75’Olivier Trouillard),Yannick Salem (71’ Joffrey Van Der Doodt), Lee Roy De Keersmaeker, Chakir Lmaknaffi , Sam De Munter, Stanny De Beule (65’ Yassin Ammarouchi).

Beloften blijven scherp.

Verschillende signalen van zware benen na de sterke midweekwedstrijd tegen OHL deden ons de wedstrijd toch zeer geconcentreerd voorbereiden.

Luik startte zeer viriel met een hoge pressie en vele kleine fouten waardoor we moeilijk in ons spel raakten. Vanaf de tiende minuut toch kansen : tweede bal na corner wordt door Joachim over getrapt, Chakir devieert een flankvoorzet van Stanny op de keeper en deze pakt ook een poging van Yannick Salem. Na 14’ is het 1-0 : actie Stanny en Sam, wiens voorzet aan de tweede paal door Yannick Salem wordt binnengekopt. Na vrije trap van Lee Roy krijgt Yannick nog een goede kopkans. Een mooie zaalvoetbalcombinatie Sam-Yannick-Chakir wordt door Chak binnengepunt : 2-0 na 24’. Nadien komt Luik één maal opzetten : de tweede bal na vrije trap wordt van buiten de grote backlijn op Branny getrapt. De enige kans van de eerste helft. Chakir heeft vlak voor rust nog twee reuze kansen om de wedstrijd af te maken : na cross van Jordy Catthoir duwt hij de bal 5cm voorlangs en de volgende keer komt hij alleen voor de doelman en legt nog breed voor Jordy, maar de laterale bal wordt onderschept.

Ook in de tweede helft blijft Luik zeer gedreven jagen achter een soms ongrijpbare bal, we blijven op een zwaar veld zeer verzorgd uitvoetballen zonder risico. Sam en Stanny verzilveren twee kansen net niet, maar Lee Roy trapt een vrije trap (afgeweken) binnen : 3-0 na 58’. Nog een kans voor Chakir en Sam worden net niet afgemaakt, tot Jordy Chakir nog eens diep stuurt : keeper geen kans en 4-0 in de 80’.Op enkele terugspeelballen na kreeg Branny ook in de tweede helft geen werk achter een secure verdediging en een sterk bezet middenveld. Ook na de vier vervangingen zakte het spelpeil zeker niet. De trainer van Luik maakte de oude vergelijking ’Beveren is het kleine Anderlecht’.

Als beloning een vrije zaterdag voor de B-kern spelers!