verslag WEDSTRIJD B-kern 28/2/2009 : Doornik-Ksk Beveren

Opstelling :
Mauro Janssens, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Hannes Ruymbeke, Joffrey Van Der Doodt,Lee Roy De Keersmaeker ( 70’ Olivier Trouillard),Yannick Salem (60’ Stanny De Beule), Sidy Ceesay, Sam De Munter, Ousman Traore.

Doornik hield vorig weekend Lierse in bedwang tot drie minuten voor affluiten. De spelers waren dus verwittigd dat dit moeilijk zou kunnen worden.
We startten zeer scherp en Ousman komt na drie minuten alleen voor de keeper, die redt met de voet; Sidy zet twee minuten later voor van op rechts en Yannick Salem kopt op de paal. Toch 0-1 na 8’ : vrije trap Jordy en Sidy knikt binnen aan de tweede paal. Twee minuten later besluit Sidy alleen voor doel op de keeper, maar in de 12’ zet hij dit recht : voorzet Lee Roy wordt aan de tweede paal binnengetikt : 0-2. Dan sluipt er voor de eerste keer dit seizoen nonchalance in ons voetbal en Doornik komt in de wedstrijd. Op vrije trap van de flank hebben ze na 18’ een zeer goede kopbalkans, die maar net over gaat. Na 24’ is het wel raak : Joffrey wordt foutief van de bal gezet en de spits trapt binnen in de eerste hoek : 1-2. Kort daarna wordt door de Doornikse spits nog een afvallende bal na corner nipt over getrapt. Dan nemen we de wedstrijd opnieuw in handen met goede kansen voor Ousman, Lee Roy en Sam, maar het is Joachim die de 1-3 binnenkopt na flankvoorzet van Ousman.

In de tweede helft starten we niet echt scherp en kansen voor Yannick en Lee Roy gaan net niet binnen. Dan weer sneller voetbal en na 60’ wordt het toch 1-4 door Sidy na een actie van Stanny en Sam. Sam dwingt de keeper nog tot een goede redding op een schot in de hoek, maar het is Lee Roy die de 1-5 binnenknalt van op 20 meter in de winkelhaak. Een concentratiefoutje in de verdediging wordt afgestraft : 2-5 na 78’. Snel daarna kopt Joachim zijn tweede binnen aan de tweede paal na vrije trap van Jordy : eindstand op het bord 2-6 na 80’.