verslag WEDSTRIJD B-kern 06/03/2009 : Ksk Beveren - Oostende

Opstelling :
Bram De Bruyn, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jannick Aerts, Jordy Catthoir (60’ Yassin Ammarouchi(80’ Hannes Ruymbeke)),Yannick Salem , Lee Roy De Keersmaeker, Joffrey Van Der Doodt, Sam De Munter, Stanny De Beule (70’ Olivier Trouillard).

In de heenronde verloren we in Oostende tegen een goede tegenstrever. We waren verwittigd dat het moeilijk zou worden.
Het eerste kwartier liet echter anders uitschijnen : Jordy trapt net naast de paal na corner. Sam en Joffrey komen allen voor de doelman, die telkens redt met de linker voet. Dan komt Oostende goed in de wedstrijd, zonder echter in de eerste helft één kans bij elkaar te voetballen. Wij zoeken te onrustig naar een voorsprong. Op het einde van de eerste helft zijn er nog kansjes voor Stanny en Sam, die echter te zwak worden afgewerkt. Bij Oostende is de van Deinze overgenomen Irribarren

Na de rust komen we snel op voorsprong : een één-twee Yves en Joffrey, Yves brengt de bal van op de flank bij Sam die mooi wegdraait en de 1-0 binnentrapt(53’). Oostende krijgt een goede kans na een foutje in de defensie, maar de fout wordt voor de lijn rechtgezet, en uit dezelfde fase countert ksk maar Joffrey besluit weer op de keeper. Het gebrek aan scherpte in de afwerking duurt voort : kansen voor Yannick, Joachim en nogmaals Yannick gaan net niet binnen. En uit het niets scoort Oostende in de 82’ 1-1: een diepe bal botst in de backlijn waardoor Bram de bal half mist, en de spits maar hoeft binnen te tikken. Drie minuten later trapt de ingevallen spits van op 35 meter onder de lat binnen : 1-2 na 85’. Toch tonen de beloften voldoende mentale weerbaarheid om deze opdoffer nog gedeeltelijk recht te trekken. Eerst trapt Yannick Salem nog voorlangs, maar nadien staat Olivier op de juiste plaats om een flankvoorzet binnen te trappen : 2-2 in de 88’.

Geen supergoede wedstrijd, maar mits meer scherpte bij de afwerking en een goede concentratie bij stilstaande fasen zat er meer in.