StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

oostende Dagje Oostende was super.

Zaterdag 7 maart jl. werd alweer een mooie bladzijde toegevoegd aan het geschiedenisboek van Supportersclub Geel-Blauw Beveren, afdeling Bornem, tegenwoordig omgedoopt tot Geel-Blauw Den Belly’s.

Vanaf 10.30 uur was het verzamelen geblazen in de veranda waar een lekker ontbijt ons uitnodigend toelachte. Smakelijke koffiekoeken, een heerlijk fris glaasje fruitsap en een stevige kop koffie, wat kan een mens nog meer verlangen op een zalige zaterdagmorgen. Een goe pintje zeker en ook dat werd getapt net voor het instappen.
Omstreeks 12.30 uur werd de trip naar Oostende aangevat en naarmate we dichter bij de kust kwamen, werden de opklaringen breder. Voeg daarbij aangename temperaturen van een graad of tien en de voornaamste ingrediënten voor een tof dagje aan zee, waren voor handen.

Een frisse neus halen en gezonde zeelucht snuiven, een goed werk doen door de dorstigen te laven en genieten van het carnaval, je kan het slechter treffen. Zonder het te beseffen was het half vijf en begonnen de magen te knorren. Een deugddoende maaltijd bracht soelaas en na een tweede ontmoeting met de carnavalsstoet, werd de autobus opnieuw opgezocht voor de verplaatsing naar het Albertparkstadion.

Terwijl de dames zich tegoed deden aan een Keizer Karelbiertje, “moesten” de mannen naar het voetbal. Nu ja, eerlijk gezegd waren we daar niet kwaad voor !
Het moest een spannende confrontatie worden tussen het Oostende van nieuwbakken trainer Pister en Beveren dat mits winst een gouden zaak in de rangschikking kon doen, maar dat gold uiteraard ook voor de gastheren.
Op het halfuur zorgde Lacroix met een schitterende goal voor euforie in het Beverse supportersvak. Oostende miste nog een strafschop en in de tweede helft werd Olguin met een tweede geel karton vervroegd onder de douche gestuurd. De thuisploeg zorgde nog voor wat hete standjes in het Beverse doelgebied, maar de overwinning leek binnen. Dat was echter buiten scheidsrechter Deckers en de Beverse spelers gerekend, want de eerste liet abnormaal lang overspelen en de tweede lieten zich betrappen op een staaltje geweldig non-professionalisme. In plaats van de bal richting Noordzee te schieten, werd er rustig op los geklungeld. De gevolgen waren alweer niet te overzien. Een late gelijkmaker die er nooit mocht komen en een domper van jewelste op de Beverse feestvreugde.
Dat het op de terugweg behoorlijk stil was op de bus zal niemand verwonderen. Ook het forfait van onze peter Wesley Vanbelle en de voorzitter nadien in ons lokaal, was ongetwijfeld een gevolg van begrijpelijke frustratie/ontgoocheling. Samengevat : een heel toffe dag eindigde alsnog een beetje in mineurstemming, maar we moeten voldoende sportief zijn om op een gegeven moment het onspannende gedeelte los te koppelen van het sportieve en in dat geval kunnen we spreken van een bijzonder toffe dag.
Oh ja, er werd op de bus gepronostiekt en eens te meer bleek dat onze lokaalhouder Jo verstand van voetbal heeft, want hij wist de 1-1 correct te voorspellen en op 2 minuutjes na ook de minuut waarin het eerste doelpunt zou worden gescoord. Volgens mij is er meer te verdienen Jo met professioneel te gaan gokken dan met het uitbaten van een café. Alhoewel, doe ons dat aub niet aan hé !

Patrick Van Wesemael.