verslag WEDSTRIJD B-kern 21/03/2009 : Ksk Beveren-Tienen

Opstelling :
Frederic Ledent, Yves Kabwe (60’ Hannes Ruymbeke), Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jannick Aerts, Jordy Catthoir, Joffrey Van Der Doodt (72’ Olivier Trouillard) , Lee Roy De Keersmaeker, Stanny De Beule (45’ Yassin Ammarouchi), Sam De Munter (79’ Thomas Van Osselaer), Sidy Cesay.

Tienen kwam naar Beveren met een sterk verdedigende instelling. Men koos voor een 4-5-1 dicht bij het eigen doelgebied, hopende op die ene counter.
De boodschap was geduld hebben en scherp zijn in de afwerking.
Na 6’ wordt een afstandschot van Jordy van Cauteren maar net in corner verwerkt. Twee minuten later kopt Sam De Munter een vrije trap 10cm naast. Sidy ziet zijn eerste poging op de lat stranden en in de 30’ gaat een mooi afstandsschot van hem net over. Dan is het Joffrey Van Der Doodt die twee maal een afvallende bal na doorkoppen van Sam op de keeper trapt. Vlak voor rust trapt Jordy Catthoir net over de lat en Sidy trapt twee keer van dichtbij op een sterk keepende doelman van Tienen. 0-0 bij de rust, en geen enkele uitbraak van Tienen genoteerd, wel drie gele kaarten voor hen.

Je voelt dat de goal moet vallen, maar de eerste kans voor Yassin Ammarouchi wordt van dicht bij nog naast gekopt. In de 62’ trapt Joffrey, na corner, gevaarlijk naar doel en twee minuten later mist Sam van kortbij. In de 65’ wordt een corner aan de tweede paal van de lijn gehaald. Eén van de spelers die geel kreeg in de eerste helft pakt zijn tweede kaart en in de zelfde minuut is het bingo : na vrije trap van Jordy van Cauteren, komt de bal via een tussenstation bij Yassin en die verslaat nu wel de doelman 1-0 in de 67’. Tienen krijgt nog een uitsluiting na een frustratiereactie, die nu eenmaal niet getolereerd werd. In de 77’ maakt Lee Roy De Keersmaeker er nog 2-0 van via een rechtstreekse vrije trap. Tienen countert nu wel en wij vergeten verder verzorgd te voetballen. Na de derde uitsluiting breekt de veer volledig bij de tegenstrever.

Vrijdag 27 maart komt de nationale selectie van Congolese beloften op bezoek. Een mooie waardemeter om te zien hoever we staan.