verslag WEDSTRIJD B-kern 24/03/2009 : United-Ksk Beveren

Opstelling :
Frederic Ledent, Yves Kabwe, Jannick Aerts (45’ Hannes Ruymbeke), Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jordy Catthoir, Joffrey Van Der Doodt (72’ Olivier Trouillard), Lee Roy De Keersmaeker, Stanny De Beule, Sidy Ceesay (45’ Yassin Ammarouchi), Chakir Lmaknaffi( 62’ Thomas Van Osselaer).

United haalde een 12/12 die enkel vorige week werd onderbroken door een nederlaag tegen Lierse. Met Oyen, Raymaekers, Pereira en Van de Weyer in de kern stond er een sterke organisatie op ons te wachten.
In een zeer snelle eerste helft kenden we een prima start met afstandsschoten van Jordy Van Cauteren en Lee Roy De Keersmaeker. Ook enkele goede acties over de rechter flank met Stanny De Beule en Sidy Ceesay werden niet efficiënt verder gezet. In de 12’ wordt een cross van United afgelegd en mooi in de benedenhoek getrapt, maar Frederic pareert mooi. We creëren nog kansen via Jordy Catthoir en Stanny De Beule, maar de pogingen worden afgeblokt. Joachim wordt onderuit getrokken in een poging om een vrije trap binnen te koppen. Dan kwam United in de wedstrijd met twee zeer scherpe kansen : in de 28’ stuurt Oyen Pereira in het straatje en die plaatst de doorsteekpas in de hoek, maar weer is Frederic scherp. Chakir countert gevat, maar zijn voorzet kan net niet binnengetipt worden door Sidy. In de 36’ wordt een schot van Chakir door de keeper in corner geduwd en op de counter gaat de bal van Pereira voorlangs. Na 41’ komen we op voorsprong : Sidy jaagt goed door op centrale verdediger en keeper en hij bedient Chakir, die rustig de 0-1 binnen lobt. In de 45’, uit het niets, laat Pereira zich vallen in een actie tegenover Yannick Aerts :strafschop en 1-1.

Vele wissels in de rust : bij United worden Raymaekers, Oyen en Pereira vervangen, bij Beveren mogen Yannick Aerts en Sidy zich gaan voorbereiden op de woensdag wedstrijd. Waar we verwachten het nog zeer moeilijk te krijgen, starten we weer aan een verschroeiend tempo. Twee reuze mogelijkheden, waarin de achterlijn wordt gehaald met achterwaartse voorzet, worden door Stanny en Joffrey gemist. Na een uur maken we het wel af : een actie Stanny, Yassin, Chakir wordt panklaar voor Joffrey gelegd, die deze maal kalm binnentrapt 1-2. We noteren geen enkele kans meer voor United,dank zij een zeer secuur verdedigen door de ganse groep, maar wij zetten grote druk : in de 63’ wordt een kopbal van Yassin gered, een schot van Thomas wordt uit de hoek geranseld in de 77’. De corner die hier op volgt wordt door Joachim naast gekopt. Na de 1-2 kunnen we nog een zestal corners nemen, waarvan in de 85’ Oliviers’ kopbal een magistrale redding vraagt van de doelman. In de zes minuten over time, kan United via verre vrije trappen ons nog doen bibberen, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer.

Een collectief zeer sterke prestatie, die minder energie zou gevraagd hebben als de efficiëntie beter was.