StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal BELOFTEN STUNTEN OPNIEUW.

Tussen twee midweekwedstrijden in (vorige week dinsdag werd gespeeld en gewonnen in Lommel en morgenavond, dinsdag 31 maart, ontvangen de mannen van Carl De Wilde K.AS Eupen), stond afgelopen vrijdag 27 maart een vriendschappelijk duel geprogrammeerd tegen de nationale Congolese –21-selectie. Deze oefenpot kwam tot stand dankzij trainer Czerniatynski die met de coach van de Congolese selectie nog voetbalde bij Charleroi. Carl De Wilde zag dit duel als een mooie gelegenheid om een aantal vaste waarden van het beloftenteam wat rust te gunnen en de jongens die meestal op de bank vertrekken, de nodige speelminuten te gunnen. Eveneens een prima gelegenheid voor een aantal uit blessure terugkerende spelers om wat bal- en matchgevoel op te doen.

In de Congolese selectie zaten een aantal voetballers die in België aan de slag zijn (o.a. de doelman die bij Anderlecht onder contract ligt), maar grotendeels waren het gasten die terug te vinden zijn op de loonlijst van Tottenham, Toulouse, Auxerre, Monaco en Lens. De atletisch bijzonder imponerende bezoekers namen binnen de 20 minuten een 0-2 voorsprong en dit via stilstaande fases, (kopbal na hoekschop en kopbal na vrijschop). Toch lieten onze jongens zich niet van de wijs brengen door deze vroege opdoffers en dat resulteerde in de 35e minuut tot de aansluitingstreffer van Sidy Ceesay. Diezelfde Ceesay vond kort nadien de dwarslat op zijn weg naar de gelijkmaker (rusten dus bij 1-2).

Na de herneming gingen de Congolezen op zoek naar een ruimere marge, maar de Beverse beloften gaven geen krimp. Bram De Bruyn had in die periode wel een formidabele parade in huis, want anders was wellicht de kloof gemaakt. In de 89e minuut kwamen onze jongens zelfs op gelijke hoogte. Leroy De Keersmaecker nam een vrijschop en de Beverse hoop in bange dagen Pieter Vervaet bracht de meer dan verdienstelijke 2-2 eindstand op de bordjes. Een heel knappe prestatie van de Beverse beloften die hiermee aantonen dat hun leidersplaats in de rangschikking, zeker geen toeval is. Geïnteresseerden die willen weten wie er precies deel uitmaakt van die Congolese selectie, kunnen naar de volgende website gaan : www.leopardsfoot.com.

Voor Beveren speelden :
Frederic Ledent (45’ De Bruyn Bram), Hannes Ruymbeke,Yves Kabwe, Yannick Aerts (45’ Jordy Van Cauteren), Thomas Van Osselaer,Jens Bonne, Jordy Catthoir (45’ Joffrey Van Der Doodt), OlivierTrouillard ( 65’ Lee Roy De Keersmaeker), Chakir L’Maknaffi (60’StannyDe Beule), Sidy Ceesay, Michael Mathijssens (45’ Pieter Vervaet).

Dinsdagavond 31 maart komt Eupen naar de Freethiel en dat wordt de volgende lastige opdracht, want de Oostkantonners versterkten zich tijdens de winterstop met een tiental spelers en dat heeft ongetwijfeld zijn consequenties op het Eupense beloftenelftal. Daarenboven verwacht trainer De Wilde geen beroep te kunnen doen op een aantal vaste waarden zoals Cathoir en Ceesay gezien de schorsingen en blessures in het fanion dat de dag nadien naar Eupen trekt voor een alweer levensbelangrijke wedstrijd.

Het ziet er overigens naar uit dat de strijd om het kampioenschap bij de beloften, een duel zal worden tussen Beveren en Lierse. Het verschil bedraagt 3 punten in Waaslands voordeel, maar Beveren heeft nog een wedstrijd tegoed in Olympic. Beveren stelde Olympic voor die inhaalmatch af te werken op ofwel 21 of 28 april, maar er kwam nog geen bevestiging vanuit Wallonië. De absolute kraker bij de beloften tussen Beveren en Lierse werd verschoven van vrijdag 10 april naar donderdag 9 april en dat wordt een heuse clash.

Patrick Van Wesemael.