StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eerder gaven we jullie al mee dat de thuiswedstrijd tegen leider STVV werd verplaatst van zaterdag 18 naar vrijdag 17 april om 20.30 uur.
Ondertussen raakte ook bekend dat de uitwedstrijd bij medetitelpretendent Lierse werd vervroegd en wel van zaterdag 11 april naar vrijdagavond 10 april om 20.45 uur. Beide kalenderwijzigingen hebben alles te maken met het feit dat zowel Lierse-Beveren als Beveren-STVV rechtstreeks op Exqi-Sport worden uitgezonden.
Omdat wij aanvankelijk de bedoeling hadden de wedstrijd Lierse-Beveren per autocar vanuit Den Belly’s te organiseren, maar vanwege te geringe belangstelling onze plannen moesten bijstellen, is dit een ideale gelegenheid om deze match in ons supporterslokaal te volgen via Exqi-Sport. Allen present dus vrijdag 10 april in Den Belly’s vanaf 20.30 uur zodat we eerst nog een pronostiekje kunnen invullen.

* Het ziet er naar uit dat Alex Czerniatynski morgen met een fel vertimmerd elftal naar Eupen moet. D’Haemers en Cousin zitten een speeldag schorsing uit en voor Gertjan Martens komt de wedstrijd in Eupen sowieso te vroeg. Maandag werd een scan genomen bij Gertjan waaruit bleek dat alles zeer gunstig evolueert, maar wanneer hij snelle bewegingen maakt met het hoofd, heeft Gertjan nog te veel last van duizeligheid. Er wordt uiteraard geen enkel risico genomen, maar voor zaterdag tegen Ronse is er gerechtvaardigde hoop op zijn wederoptreden. Ook Michaël Lacroix is er op Eupen niet bij. Michaël die, net als meerdere Beverse speelrs op het moment kampt met een vertrouwenscrisis, liep bij zijn verhuis een hoofdwond op en kreeg een vijftal hechtingen toegediend.

* Vanavond om 19.30 uur ontvangen de Beverse beloften van Carl De Wilde hun Eupense collega’s. Het zou al gek moeten lopen indien zich nog een derde hond zou mengen in de titelstrijd, want Beveren en Lierse hebben een mooie kloof geslagen met de concurrentie. Beveren mag de eindspurt inzetten met drie punten voorsprong op de Pallieters + een wedstrijd minder gespeeld. Wie vanavond zin heeft in een aantrekkelijk potje voetbal, kom dan de Freethiel opzoeken, want waar onze beloften spelen, is er altijd heel wat te beleven. Overigens, abonneehouders mogen de wedstrijden van de doublures gratis bijwonen. Wat kan jullie nog tegenhouden ? Het wordt zeker een zware klus vanavond, want enerzijds zal Czernia omwille van de zonet geciteerde afwezigheden, beroep moeten doen op een aantal jongens uit het beloftenteam en anderzijds is de A-kern van Eupen sinds de winterstop aanzienlijk uitgebreid waardoor de beloftencoach van Eupen ongetwijfeld ruimere keuzemogelijkheden heeft dan in de heenronde.

* Aanstaande vrijdag 3 april wordt in het Robert Waterschootstadion van Haasdonk een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt tussen de “veteranen” van RS Waasland en KSK Beveren. De aftrap wordt om 20 uur gegeven door Geert De Vlieger en er zullen heel wat vertrouwde Beverse gezichten uit de goeie oude tijd te bewonderen zijn. Mannen als Marc Van Britsom, Heinz Schönberger, Erwin Lemmens, Patrick Verhoosel, Philipe Garot,, Hans Christiaens, Frank Peeraer, Patrick Schoofs, Stephane Van der Heyden, Marc Palmaerts, Maurice Van Ham en Dieter Weihrauch, hebben toegezegd mee te spelen. Coach is Urbain Braems, bijgestaan door Jacques Roelandt. De inkom is gratis en na afloop van de match zal er in de kantine zeker gelegenheid zijn voor een babbel met onze idolen van weleer.

Patrick Van Wesemael.