StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

vraagteken WORDT HERMAN VERMEULEN DE OPVOLGER VAN CZERNIATYNSKI ?

Eupen-Beveren 6-1, was het maar een aprilgrap !

Een lusteloos Beveren heeft woensdagavond in Eupen de zwaarste nederlaag van het seizoen (tot nu toe) opgelopen. Jeffrey Rentmeister zal zich waarschijnlijk een heel ander weerzien met zijn ex-club hebben voorgesteld. Het zou van weinig professionalisme getuigen als de gebeurtenissen van gisterenavond zonder gevolgen blijven. Stel je maar eens in de plaats van de supporters die de moeite hadden genomen een dikke 2 uur onder weg te zijn om dan uiteindelijk in de eerste helft niet één bal tussen de vijandige palen te zien vliegen. Je hoeft geen psycholoog te zijn om vast te stellen dat er maar weinig cohesie meer is tussen spelers en trainer. Diezelfde trainer stelde overigens de professionaliteit van een aantal spelers in vraag na het verloren thuisduel tegen United.
En eigenlijk was gisterenavond niet meer of minder dan het verhaal van de emmer en de druppel. De eerste thuisnederlaag van het seizoen vorige week woensdag tegen KVSK United moest er sowieso vroeg of laat toch een keertje komen, maar we kunnen er niet omheen dat er sinds de winterstop slecht wordt gevoetbald en dat er haast geen enkele speler meer zijn normale niveau haalt, op uitzondering van Kristof Lardenoit. Buitenshuis werd trouwens al enkele keren een ferme pandoering geïncasseerd : 4-2 in Ronse, 5-2 in Luik en dus 6-1 bij Eupen wat er op schijnt te wijzen dat het van kwaad naar erger gaat. Aanvankelijk bleven in januari en februari de resultaten nog enigszins meevallen, want anders had wellicht al eerder Czerniatynski zijn biezen moeten pakken.

Aandachtig toeschouwer tegen KVSK United en ook gistere in Eupen was Herman Vermeulen, gewezen coach van o.a. Gent en STVV. Gezien de vorm waarin de meeste spelers verkeren, kunnen we ons moeilijk voorstellen dat hij aan het scouten was voor één of andere club. Zou hij eventueel gepolst zijn door de Beverse clubleiding ?

Frederic Ledent was gisteren na de wedstrijd in Eupen bijzonder aangeslagen omdat hij niet de plaats mocht innemen van de geblesseerde Rubin Dantschotter. Die eer kwam Bram De Bruyn toe en ook die zal zich wel een totaal ander debuut hebben voorgesteld. Frederic van zijn kant liet zich vanmorgen ontvallen dat hij eerstdaags naar de voorzitter stapt om over zijn toekomst te praten en die ligt volgens hem niet meer in Beveren. Kortom, er zullen de komende dagen heel wat brokken gelijmd moeten worden en of daar voldoende tijd voor rest is zeer de vraag, want overmorgen komt Ronse naar de Freethiel en dat zou wel eens een pittige confrontatie kunnen worden tussen spelers en supporters.
Misschien weten we morgen al wat meer, want vanavond staat er een Raad van Bestuur geprogrammeerd, maar ter verduidelijking, die lag reeds vast en heeft niets te maken met gisterenavond.

Patrick Van Wesemael.