StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag WEDSTRIJD B-kern 03/04/2009 : Ronse - Ksk Beveren

Opstelling :
Bram De Bruyn, Hannes Ruymbeke, Jordy Van Cauteren, Jens Bonne, Thomas Van Osselaer, Marvin Peirsman ,Gianni De Keersmaeker, Stanny De Beule ( 82’ Joren Calle), Michael Matthijssens, Olivier Trouillard (85’ Koen Roels), Yassin Ammarouchi (86’ Sven Van Nevel). Niet gespeeld : Branny Deck.

Een zeer jonge groep aan de aftrap : 11 spelers nog U-19 en slechts twee A-kern spelers wegens schorsingen en blessures in A en B-kern. De spelers waren zeer gemotiveerd om Bram opnieuw een goed gevoel te geven na Eupen.
Beveren startte zeer sterk via Michael die in de derde minuut het uitverdedigen onderschepte en van op 35 meter 10 cm naast trapte. Zo kregen ook Gianni en Stanny nog goede kansen. Jordy Van Cauteren trapte een goede vrije trap en aan de tweede paal kopte Olivier Trouillard binnen: 0-1 na 12’. Een nieuwe vrije trap van Jordy werd door de doelman over de lat geduwd en uit de daarop volgende corner van Stanny kopte Yassin de 0-2 binnen na 25’. Dan een zeer goede kopbalkans op corner (28’) voor Ronse maar de bal gaat over. Vanaf dan kwam Ronse zeer sterk opzetten met goed combinatievoetbal en scherpe counters, zonder uitgespeelde kansen.

Je verwacht in de tweede helft een stormloop, want Ronse dacht dat wij dit hoge tempo niet konden volhouden. Het was echter Stanny De Beule die in de 48’ een weggekopte bal in één tijd gekruist binnentrapt van op 18 meter : 0-3. Ronse brengt op het uur nog twee A-kern spelers in die uit blessure kwamen, zij trekken het tempo op en hun eerste halve kans, een vrije trap van de flank wordt aan de tweede paal binnengetrapt na dekkingsfout. 1-3 na 70’. En er sloop onrust in onze jonge groep, we leden een paar keer balverlies in het uitverdedigen of liepen op een scherpe counter. Ook wij kunnen lekker counteren en in de 75’ wordt Michael gepakt door de doelman : rood. Ook aan de andere kant moet Marvin aan de noodrem hangen en wordt hij uitgesloten. De volgende aanval is bingo : Stanny stuurt Michael tussendoor en hij werkt beheerst af : 1-4 na 82’. In de slotminuten rukt Thomas nog mee op en prikt hij de 1-5 binnen.

Opdrachten goed uitgevoerd en nu in de laatste rechte lijn naar het einde van een lange competitie.

Carl De Wilde.