StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beveren-STVV opnieuw verplaatst.
Eerder konden jullie op deze site lezen dat de wedstrijd Beveren-St.-Truiden was verplaatst van zaterdag 18 april naar vrijdag 17 april om 20.30 uur.
Dit is wederom teruggebracht naar de oorspronkelijk geplande datum van zaterdag 18 april om 20 uur. Een zoveelste bewijs dat clubs op geen enkel moment rekening houden met de agenda van de supporter. En dan hebben de clubleiders vaak nog het lef om zich af te vragen waarom er zo weinig volk op hun tribunes zit.

* Donderdag topper in beloftencompetitie.
Aanstaande donderdag 9 april kunnen de Beverse beloften een serieuze optie nemen op de kampioenstitel in de tweede klasse. Om 19.30 uur nemen de mannen van Carl De Wilde het op tegen de enig overgebleven concurrent voor het kampioenschap en dat is Lierse. Met nog een vijftal wedstrijden te gaan telt Beveren 70 punten en heeft het één schamel puntje voorsprong op de Pallieters, maar Lierse mag slechts 4 keer aan de bak. Het belooft dus een bijzonder interessante confrontatie te worden tussen veruit de 2 beste ploegen van de reeks die dikwijls uitstekend voetbal op de grasmat brengen. De match wordt gespeeld op het A-terrein en de inkom bedraagt 3 euro, maar voor zover ik mij herinner kunnen abonneehouders van KSK Beveren gratis binnen.
Beverse winst zal die avond nog geen kampioenstitel opleveren, maar in dat geval kan het eigenlijk niet meer fout lopen en dienen onze jongens ongetwijfeld een fikse mokerslag toe aan hun voornaamste opponent voor de titel. Een echte aanrader en allen present zou ik zeggen !

* Nederlaag van de hoop ?
Gisterenavond verloor Beveren met 2-3 van een zwalpend Ronse dat zijn zeven voorgaande partijen puntenloos bleef. Het was als supporter tegelijkertijd beangstigend en frustrerend om je favoriete ploeg zo te zien stuntelen. We scoorden dit seizoen al bijzonder hoog in het incasseren van vroege en late goals, maar na amper 120 seconden met 0-2 in het krijt staan en nog voor het verstrijken van het eerste kwartier tegen een 0-3 achterstand aankijken, het was ongezien. Spelers van wie je zou verwachten dat ze een stuk ervaring in de ploeg brengen, Dantschotter (jong maar toch al wat eersteklasse-ervaring en dit seizoen titularis), D’Haemers en Baghdad, knoeiden er op los alsof het een lieve lust was. Spelers stonden in die eerste helft vaak meer stil dan ze bewogen en kwamen pas in actie als ze de bal kregen toegespeeld. Was het een kwestie van niet willen of niet kunnen, als supporter was het bijzonder pijnlijk om dit erbarmelijk spektakel te moeten ondergaan. Gelukkig was de tegenstander, met alle respect voor de bezoekers, slechts Ronse of de schade was niet te overzien geweest. De tweede helft was minder slecht en Beveren kon de aan de rust opgelopen 1-3 nog enigszins een minder hard aanzien geven door te milderen tot 2-3. Het laatste kwartier was zelfs genietbaar met zelfs enkele kansen op de gelijkmaker, maar de waarheid gebiedt te vermelden dat Ronse veel dichter bij de 2-4 was toen Ouardi Dantschotter had uitgespeeld en onbegrijpelijk hoog over schoot.
Als supporter is het hard om uit te spreken, maar misschien is het beter dat die 3-3 er uiteindelijk niet is gekomen, want dan zouden bepaalde mensen alweer gaan denken dat het toch helemaal niet zo slecht was, want zo zit het hele voetbalwereldje nu eenmaal in mekaar : zolang er punten worden gepakt hoor je geen mens mopperen, maar als je een goeie wedstrijd durft verliezen is het kot te klein. Het Beveren van de eerste helft was in ieder geval een ploeg zonder ziel, zonder vuur en vooral opnieuw zonder enig systeem.

Patrick Van Wesemael.