StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

waasland beveren    VETERANEN RS WAASLAND      WINNEN VAN BEVEREN.


Vrijdagavond had in het Robert Waterschootstadion van Haasdonk het vriendschappelijke treffen plaats tussen de oud-spelers van Waasland en die van KSK Beveren. De weersomstandigheden waren uitstekend en de ruim 100 opgekomen voetballiefhebbers kregen een vlotter combinerend Waasland te zien, maar alhoewel het resultaat totaal onbelangrijk was en de sportiviteit groot, kon Beveren wel enkele verzachtende omstandigheden inroepen. De selectie van Waasland was qua leeftijd een stukje jonger en daarenboven speelt de ploeg bijna wekelijks een wedstrijd en dat was duidelijk te merken aan het net iets vlottere combinatiespel.

Er waren zoals te verwachten op het laatste nippertje enkele spelers die hun kat hadden gestuurd waardoor de Beverse selectie onder leiding van Urbain Braems en Jacques Roelandt, maar nipt een elftal tussen de lijnen kreeg, want Hans Christiaens was door werkverplichtingen pas in de tweede helft inzetbaar. Heinz Schönberger was wel van de partij, maar sukkelde met een overbelasting van de achillespees en moest forfait geven. Ondanks het meer balbezit van Waasland, was het Beveren dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam via een strafschop omgezet door Dieter Weihrauch. De Beverse veteranen vochten als leeuwen, maar hadden toch wel moeite met het hogere tempo van de thuisploeg. Dat tandje bijsteken leverde nog in de eerste helft blessures op voor spits Weihrauch en Carl Massagie die na rust beiden in de kleedkamer bleven. Wie dacht dat Beveren met 0-1 kon gaan rusten, sloeg de bal helemaal mis. Eerst zorgde Jurgen De Strobbeleir voor de gelijkmaker en in de slotseconden van het eerste bedrijf zette Benny Malfliet de 2-1 ruststand op de bordjes.

Het lag in de lijn van de verwachtingen dat Beveren het na de thee nog lastiger zou krijgen en dat klopte ook. Erwin Lemmens deed het onmogelijke, maar kon niet verhinderen dat Hervé Vanovertvelt slalommend de 3-1 eindstand voor zijn rekening nam. Onthouden we nog bij Beveren een opvallend fitte Stephane Van der Heyden en de puike prestatie van Willy Van De Velde. Trouwens, gezien het feit dat de Beverse anciens nooit samenspelen, mag hun prestatie globaal genomen zeer behoorlijk worden genoemd. Al bij al een zeer geslaagd initiatief met dank aan organisator Robby Cap die voor de gelegenheid even met Beveren meespeelde om ons tijdelijk uit de nood te helpen, maar die alles tot in de kleinste details had geregeld. Ook een dikke merci aan de Beverse oud-spelers die hun belofte nakwamen om er bij te zijn. Dankuwel Erwin Lemmens, Marc Palmaerts, Marc Van Britsom, Stephane Van der Heyden, Stefan Van Rumst, Didi Weihrauch, Luc Peersman, Robby Cap, Carl Massagie, Hans Christiaens, Patrick Verhoosel, Jacques Roelandt (de assistent-coach die ook nog meevoetbalde), Urbain Braems en Delegatieleider Heinz Schönberger.

Het was ook prettig bij Waasland een aantal bekende Beverse gezichten terug te zien waaronder Walter Engels, Hervé Vanovertvelt, Tony Herreman, Yves Van hauter en later op de avond Danny Pfaff. De ontvangst was bijzonder gastvrij en plezant ook om Hennie Van Gysel nog eens tegen het lijf te lopen. Zeker voor herhaling vatbaar dit initiatief. Schouderklopje ook voor de mannen van dienst die de aftrap kwamen geven en dat waren Geert De Vlieger en Philip Clement.
Voor foto’s van dit gebeuren, ga een kijkje nemen in de rubriek foto’s.
Voor de affiche in PDF-formaat : klik hier

Patrick Van Wesemael.