StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het is de normaalste zaak van de wereld dat als de resultaten in een sportclub tegenvallen, spanningen ontstaan die wel eens hoog kunnen oplopen of dat spelers blessures veinzen om te ontsnappen aan de malaise. Aan die trend schijnt ook KSK Beveren niet te ontkomen. Na het pak slaag in Eupen van vorige week woensdag, gaf doelman Frederic Ledent al te kennen dat hij het voor bekeken hield op de Freethiel en naar de voorzitter zou stappen om een oplossing te zoeken. Of dat onderhoud er inmiddels is gekomen weet ik niet, maar wat wel vast staat is dat de club voor de komende vier wedstrijden geen beroep meer zal doen op Frederic. Het seizoen van Ledent zit er dus op en wellicht ook zijn verblijf op de Freethiel. Wij wensen Frederic alvast veel succes bij het vinden van een nieuwe werkgever en hopen dat hij elders de kans krijgt om zijn ontegensprekelijke keeperskwaliteiten te tonen. De kans dat Bram De Bruyn de resterende 4 competitiematchen onder de lat zal staan is zeer reëel. Het contract van Dantschotter werd immers niet verlengd en dan is het niet onverstandig om nu al eens te kijken wat Bram in zijn mars heeft naar volgend seizoen toe.

* Het is een publiek geheim dat de clubleiding en technische staf zich vragen stelt bij de professionele ingesteldheid van Luciano Olguin en Jeffrey Rentmeister. Zo zouden beiden tijdens hun schorsing achter het glas in de business hebben gezeten (in Rusland mag Olguin zich aan andere temperaturen verwachten) en daar meer met hun GSM bezig geweest zijn dan oog te hebben voor de wedstrijd van KSKB. Niet echt professioneel uiteraard, maar ga er maar van uit dat er meerdere factoren hebben meegespeeld bij de clubleiding en technische staf om dit seizoen nog slechts in beperkte mate beroep te doen op dit duo.

* En ook Zoran Kokot heeft het verkorven bij de technische staf. Al eerder had Zoran zijn ongenoegen laten blijken wanneer hij werd vervangen en dat was zaterdag tegen Ronse aan de rust niet anders. Kokot was zo gefrustreerd over die vervanging dat hij zijn truitje, al dan niet opzettelijk, richting trainer gooide en ook hij zal in het competitierestant nog op weinig spelgelegenheid moeten rekenen en kan misschien maar best op zoek naar een nieuwe club;

* Heinz Schönberger van zijn kant houdt er aan het einde van dit seizoen mee op voor wat betreft de manier van samenwerken met de eerste ploeg. Zijn grote passie blijft werken met de jeugd en dat zal hij ook met hart en ziel blijven doen. En ook met het fanion worden zeker niet alle bruggen opgeblazen. Hij gaat volgende week met de voorzitter praten over een iets andere betrokkenheid met het eerste elftal, maar uit respect voor deze voetbalgrootheid wil ik eerst het resultaat van die gesprekken afwachten alvorens in detail te treden.

* Voor de wedstrijd op Lierse van komende vrijdag kan trainer Czerniatynski geen beroep doen op de geschorste Wesley Vanbelle.

* Tot slot nog meegeven dat op het WK Interscholen in Turkije het KA Beveren deze voormiddag kansloos met 0 – 7 verloor van het gastland. Morgen wacht de confrontatie met Duitsland.

Patrick Van Wesemael.