StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal TITEL WENKT NADRUKKELIJK VOOR BEVERSE BELOFTEN.

In een vooruitgeschoven wedstrijd hebben de Beverse doublures donderdagavond zeer vermoedelijk een beslissende stap naar de kampioenstitel gezet.
De enige nog overgebleven concurrent voor de hoogste plaats op het podium was Lierse en daarmee werd keurig de rekening van de heenwedstrijd vereffend.
Toen verloor Beveren kansloos met 3-0 tegen een rijper en die avond gewoon sterker Lierse.

Er was veel volk afgezakt donderdagavond naar de Freethiel en de weersomstandigheden waren prima. Beveren totaliseerde voor aanvang van de match 70 punten en Lierse was tot op één puntje genaderd, maar opgemerkt moet worden dat Beveren nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft in Olympic Charleroi. Bij Beveren verschenen Ceesay, Lacroix, De Munter, De Keersmaeker en Lacroix als A-kernspelers aan de aftrap. Met lacroix was het ongetwijfeld de bedoeling om na enkele weken afwezigheid in het fanion vanwege een hoofdblessure, ritme op te doen voor de wedstrijd van vanavond op het Lisp en hij werd dan ook aan de rust vervangen.

Zoals zo vaak met wedstrijden waarin grote belangen op het spel staan, duurde de studieronde behoorlijk lang, maar ze werd op het kwartier even onderbroken door een knappe Waaslandse goal. Bij een vrijschop kwam de in de lucht bijzonder sterke verdediger Joachim Van Damme netjes inlopen en kopte prachtig binnen. Vanaf dat moment kwam de partij echt goed onder stoom met wisselende kansen, maar de ruststand bleef 1-0.

Na de pauze werd de amusementswaarde nog een stuk opgedreven. Lierse ging op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde Beveren geregeld mooie tegenprikken op die echter Zonder gevolg bleven. Frederic Ledent pakte met enkele schitterende tussenkomsten uit die door het publiek werden gesmaakt. Een toch wel imposante figuur tussen de palen die Ledent en een man met uitstraling en zelfvertrouwen, of uitgerekend dat wat Rubin Dantschotter mist. Jammer, maar anderzijds wel begrijpelijk, dat Frederic zijn toekomst elders wil opbouwen omdat je als jonge en ambitieuze gast nu eenmaal wedstrijdervaring najaagt. De tweede helft bleef uiterst genietbaar en het publiek reageerde dankbaar. En uiteraard bleef met 1-0 de spanning voelbaar, maar in de 84e minuut werden de laatste twijfels omtrent het eindresultaat ontkracht. Yassin Ammarouchi schoot een afvallende bal raak en de 2-0 eindstand lag vast. Lierse dreigde nog volledig kopje onder te gaan, maar o.a. Sidy Ceesay (verder heel nadrukkelijk aanwezig), verkwanselde nog een aantal opgelegde doelkansen. Het zoveelste knap resultaat van succestrainer Carl De Wilde en zijn mannen die na afloop het Beverse publiek kwamen bedanken voor hun massale aanwezigheid.

Beveren moet nog naar Olympic, Virton en STVV en krijgt thuis het Waasland van Danny Pfaff nog op bezoek en van Danny moeten wellicht geen cadeautjes worden verwacht. Lierse kan nog maximum 9 punten halen aangezien het maar driemaal in actie meer komt. De voorsprong van KSKB op Lierse bedraagt nu 4 punten en dat betekent dat onze jongens met 6 op 12 wiskundige zekerheid hebben op de kampioenstitel en dat mag gerust een huzarenstukje worden genoemd.
Overigens, er is nog altijd geen datum voor de wedstrijd in Olympic vastgelegd en mocht Beveren al eerder zekerheid over de titel krijgen, ziet het er naar uit dat deze verplaatsing omwille van besparingen niet wordt betwist. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

Het knappe werk van Carl De Wilde heeft zijn spelers alvast geen windeieren gebracht, want in de marge van de wedstrijd tegen Lierse vernam ik dat Leeroy De Keersmaecker (momenteel geblesseerd en einde seizoen voor de ex-Lierenaar, volgend seizoen naar de A-kern wordt overgeheveld en dat fraais zit er ook aan te komen voor Joachim Van Damme. Dit alles is misschien nog het meest deugddoend voor vaderfiguur Carl De Wilde, want in de loop van het seizoen heb ik hem wel eens vaker horen zeggen “daar doen we het voor” telkens er één van zijn mannen voor de eerste ploeg in aanmerking kwam.

We blijven met de voetjes op de grond voor wat betreft het aflopen van het kampioenschap, maar nu reeds een dikke en oprechte proficiat Carl voor dit gerespecteerde werkstukje.

Patrick Van Wesemael