StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal ENKELE PLUSJES EN MINNETJES NA LIERSE-BEVEREN.

Voor zover er nog een rekenkundig waterkansje bestond op deelname aan de eindronde, is dat na het 3-2 verlies gisterenavond in Lierse, voor dit seizoen in ieder geval volledig verdwenen.

Het zag er nochtans allesbehalve slecht uit toen eerst Gertjan Martens voor de 0-1 zorgde vroeg in de partij en even voor rust Mulisa Beveren opnieuw naar een voorsprong tilde nadat de thuisploeg tussendoor voor de gelijkmaker had gezorgd. Rusten met 1-2 op het Lisp, het was even wennen na de tegenvallende resultaten van de voorbije weken.

Dat onze jongens uiteindelijk die ruststand in het slot van de wedstrijd nog compleet uit handen gaven, was enerzijds een helaas vertrouwd beeld voor de Beverse supporters, maar anderzijds was de ontgoocheling minder groot omdat er toch wel enkele lichtpuntjes waren.

Zo onthouden we graag de meer dan behoorlijke prestatie van Chakir Lmaknafi die bij de 1-2 van Mulisa bijzonder knap voorbereidend werk verrichtte, maar daarnaast ook heel goed in de wedstrijd zat. Verder lijkt Jimmy Mulisa meer en meer zijn neus als doelpuntenmaker te hebben teruggevonden en heeft hij met 5 gescoorde goals niet eens zoveel achterstand meer op Olguin en Rentmeister die er 8 totaliseren.
Misschien was het meest positieve van de avond nog het feit dat de ploeg vanaf het begin vrank en vrij zijn kans ging met een vroege treffer als gevolg, daar waar dit in het verleden vaak omgekeerd gebeurde. En ja, onze jongens konden na de gelijkmaker van Lierse opnieuw een vuist maken wat resulteerde in die 1-2 aan de rust. Er stond bij momenten terug een ploeg op het veld die er voor knokte en in dat opzicht is het jammer dat er geen punten werden geoogst.

Toch is er op de ultieme winst van Lierse weinig of niets af te dingen. Er zat wel een buitenspelgeurtje aan de winninggoal van de Pallieters, maar over de volle 90 minuten gerekend was Lierse duidelijk de ploeg die de meeste doelkansen bijeen voetbalde. Zo had Cavens al eerder onbegrijpelijk de 2-2 laten liggen, maar hoe Jurgen op vrijschop in de buurt van de hoekschopvlag de bal achter Dantschotter kon krijgen, blijft een raadsel. Knap en geen toeval als je naam Cavens is, maar toch enigszins vermijdbaar durf ik te denken indien onze doelman iets beter was opgesteld.

Het Lierse van vrijdagavond was zeker te pakken en maakte geen grootse indruk. Dat het uiteindelijk de match tegen Beveren alsnog winnend afsloot, is vermoedelijk synoniem met de periode die beide clubs doormaken : bij Lierse lukt bijna alles (behalve dan het omzetten van strafschoppen in Virton), terwijl KSKB in deze donkere tijden niet op het minste meeval moet hopen, want ook al zou het lichtjes tegen de gang van het spelbeeld in zijn geweest, een match waarin je een kwartier voor tijd nog 1-2 voorstaat, kan je met een tikkeltje geluk best winnen hoor.
Beveren van zijn kant leek ons minder slap en lusteloos dan de afgelopen weken, maar om van een wederopstanding te gewagen is het nog te vroeg. Een degelijke prestatie, dat wel, maar eentje die vraagt om bevestiging zaterdag aanstaande tegen de toekomstige kampioen STVV. Gooi er voor mijn part nog maar wat jonge gasten bij zaterdag, want in de drie resterende wedstrijden kunnen die ongetwijfeld een pak nuttige ervaring opdoen.

Patrick Van Wesemael.