StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag WEDSTRIJD B-kern 09/04/2009 : Ksk Beveren - Lierse

Opstelling :
Frederic Ledent, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne (75’ Thomas Van Oselaer), Joffrey Van Der Doodt, Gianni De Keersmaeker, Stanny De Beule, Michael Lacroix (46’ Michael Matthijssens),Sam De Munter (46’ Yassin Ammarouchi,(84’ Hannes Ruymbeke), Sidy Ceesay.

Na 31 wedstrijden waren de nummers één en twee uit de rangschikking door één puntje gescheiden, ze speelden tegen elkaar op het A terrein met een pak enthousiaste supporters als getuigen.
De wedstrijd bleef lang gesloten met weinig kansen. De eerste was voor Sidy die door Joffrey diep werd gestuurd : Sels redde. Eén minuut later trapte Jens Bonne een vrije trap van de flank en vond aan de tweede paal Joachim Van Damme die knap binnen kopte : 1-0 na 14’. Een lange een–twee Sidy, Sam, Sidy leverde enkel een gekraakt schot af. Op het half uur kwam Lierse goed in de wedstrijd en onder commando van kapitein Nedzipi, kwamen er kansen voor Wisdom (twee maal) en Nikolic. De schoten gingen echter over of naast, zodat er weinig werk voor Frederic Ledent was. Een kopbal van Sidy in de 38’ wordt afgeweerd in corner en de tweede bal na corner wordt door Joachim mooi geplaatst, maar Sels redt met de voet.In de tweede helft wordt na 52’ een kopbaldoelpunt van de ingevallen Michael Matthijssens afgekeurd.(duwfout?). Aan de overkant trapt Nicolic naast na een sterke persoonlijke actie. Lierse heeft nu meer balbezit en op het middenveld moeten vele meters gelopen worden. Voorlopig resulteert dit enkel in een aantal corners voor de tegenstrever. Als Wisdom en Nicolic worden vervangen valt de dreiging ook wat weg.Op het uur twee kansen voor Michael : de eerste wordt met rechts makkelijk gepareerd door Sels, de tweede wordt met links hard naar de winkelhaak getrapt maar weer redt de doelman. Nadien nog een countermogelijkheid voor Sidy, maar de bal gaat over. In de 74’ nog een kopbalkans voor Joachim na corner maar de bal gat nipt naast. Aan de overkant wordt het even heel warm : het nummer 7 Teeratep kapt Jens uit en haakt achter het uitgestoken voetje binnen de backlijn : de grensrechter staat vlakbij en signaleert geen fout! De counters van Beveren blijven gevaarlijk en een uitbraak van Sidy resulteert in corner : de afvallende bal wordt door Yassin via een Liers been binnengetrapt :2-0 na 83’.Nadien aan elke kant nog een kans : Sidy mist de kracht om alleen voor Sels af te werken en aan de overkant wordt een vrije trap zeer snel genomen, maar op Frederic getrapt.

Met dank aan alle supporters.

Carl De Wilde.