StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal EINDRONDE WK INTERSCHOLEN VAN KA BEVEREN ZIT ER OP.

Tornooi van net niet.

De studenten van het Koninklijk Atheneum Beveren hebben in het Turkse Antalya een zeer verdienstelijke eindronde van het WK Interscholen achter de rug.
Hun eerste 2 wedstrijden werden gewonnen (met 2-1 van China en 5-0 tegen Luxemburg), maar toen volgden nederlagen tegen Hongarije (1-2), gastland Turkije (0-7) en Duitsland (0-1). Door deze laatste resultaten kwamen de leerlingen van het KA Beveren niet meer in aanmerking voor een podiumplaats en moest het kampen voor een klassement tussen plaats 9 en 16.

In de wedstrijd op vrijdag 10 april tegen Brazilië krijgt Pieter Vervaet al heel vroeg de kans om het KA Beveren op voorsprong te brengen, maar Pieter laat de opgelegde kans onbenut. Het is daarentegen Brazilië dat wel op 1-0 komt. Toch kan Beveren de score via Jordan Botaka in evenwicht brengen. Het spel blijft gezellig heen en weer gaan en het ziet er naar uit dat de partij zal beslist worden met shoot-outs (een soort strafschoppen waarbij de speler het vanaf de middenlijn opneemt tegen de doelman en moet proberen hem binnen de 15 seconden te verslaan, denk maar aan de shoot-outs op het indoortornooi in Gent tijdens de winterstop waaraan KSK Beveren enkele keren heeft deelgenomen).
Toch komt het zover niet, want in de slotseconden van de wedstrijd kan Brazlilië de 2-1 aantekenen en speelt het KA Beveren op zaterdag voor plaats 13 tot 16 tegen Griekenland.

Van de wedstrijd tegen Griekenland weten we maar weinig, maar het KA Beveren verloor wederom met de kleinste score (1-0). Daarmee zit hu tornooi er op en mogen de leerlingen alleszins terugblikken op een zeer geslaagde deelname. Enkel tegen thuisland Turkije werd het een afstraffing (0-7), maar in de andere partijen was het telkens een dubbeltje op zijn kant en dan is wat meeval onontbeerlijk om door te stoten. Alvast een dikke proficiat voor alle leerlingen, trainers en begeleiders die dit wisten te realiseren.

PVW