StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal WELKOM STVV.

Proficiat aan de toekomstige kampioenen.

De kans dat STVV zijn verdiende kampioenstitel op de Freethiel mag vieren, is bij het maken van dit artikel twijfelachtig, maar dat de Limburgers de hoogste onderscheiding in de wacht zullen slepen, dat staat als een paal boven water.

Een drietal weken geleden leek Lierse na 0-1 winst op Staaien de titelstrijd opnieuw leven te hebben ingeblazen, maar de grote verdienste van Sint-Truiden dit seizoen is ongetwijfeld dat de weinige keren dat de Truiense motor dreigde te gaan sputteren, de rust kon worden bewaard en er op geen enkel moment sprake van paniek was. Die rust en regelmaat was er in mindere mate bij Lierse dat wellicht net iets meer sprankelend voetbal bracht (zie ook de 6 op 6 tegen de toekomstige kampioen), maar wervelende prestaties onder leiding van het koningskoppel Cavens-Radzinski, afwisselde met wat mattere uitslagen. STVV is de wat meer berekende en slimmere ploeg geweest, maar ook dat is een grote kwaliteit.

Die volwassenheid heeft de Haspengouwers geen windeieren opgeleverd, want als we er de tabellen bijnemen, zien we dat de mannen van Guido Breepoels het grootst aantal overwinningen totaliseert, het minste nederlagen heeft geleden en over de sterkste defensie beschikt. Enkel het aanvallend compartiment van Lierse doet beter en daar zal het duo Cavens-Radzinski niet vreemd aan zijn. Wellicht zat daar juist het grote verschil tussen beide titelpretendenten : STVV was meer het geheel, een blok, terwijl Lierse op het vlak van individuele klasse misschien net iets hoger scoorde.

Maar genoeg nu met al die vergelijkingen, want een voetbalwijsheid zegt ons dat op het einde van de race de sterkste kampioen wordt en zo is het ook. De Kanaries hebben goed begrepen dat je maar beter niet al te lang in het vagevuur van tweede klasse kan vertoeven. Een dikke proficiat voor de hele Truiense entourage is hier zeker op zijn plaats. STVV is een ploeg die zeker thuis hoort in de Jupiler Pro-League en namens KSK Beveren willen we dan ook het bestuur, de spelers en technische staf, evenals de supporters van de kampioenenploeg, vanharte feliciteren met het behalen van de kampioenstitel. Geniet ervan mannen en hopelijk komen we mekaar snel weer tegen op het hoogste niveau.

En toch nog iets over de match van zaterdagavond : voor Beveren komt het er op aan om het beginsel van een heropstanding waarvan sprake in Lierse afgelopen weekend, te bevestigen tegen Sint-Truiden. De Limburgers waren anders wel goed bij schot in Ronse (1-5 werd het bij de ploeg die de week voordien nog op de Freethiel was komen winnen). In de heenronde kwam Beveren met een verdienstelijk gelijkspelletje terug uit de appelstreek. Net voor tijd was STVV op voorsprong geklommen, maar diep in blessuretijd kon Yannick Aerts in een geharrewar de 1-1 realiseren. Van een vuist maken gesproken !

Patrick Van Wesemael.