StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beveren-STVV op Exqi-Sport.
Zaterdagavond komt de toekomstige kampioen van de Exqi-league naar de Freethiel en die wedstrijd wordt rechtstreeks op televisie (Exqi-Sport) uitgezonden. Of we beelden zullen te zien krijgen van feestende Truienaren en spuitende champagne, valt nog af te wachten. Lierse maakt ook op zaterdag de moeilijke verplaatsing naar Brussels, maar de ploeg van voorzitter Vermeersch kwam de afgelopen weken nauwelijks aan scoren toe, maar kan gelukkig bogen op een ijzersterke defensie. Die verdediging werd slechts 30 keer gepasseerd in de loop van het seizoen en daarmee doen de Brusselaars even goed als Antwerp. Enkel de Truiense keeper moest tot nu toe amper 26 ballen uit zijn netten halen. Aan Beveren dus de loodzware taak om die solide verdediging van de Kanaries te ontgrendelen. Ga je gang Mulisa ! Overigens, STVV kon dit seizoen nog niet winnen van Beveren. In de Beker van België werd het een week voor aanvang van de competitie met 2-0 op de Freethiel uitgeschakeld door een toen wervelend Beveren en op Staaien werd het in competitieverband 1-1 na de late gelijkmaker van Yannick Aerts. Als Lierse wint in Brussels wordt het Truiense kampioenenfeestje minimum een week uitgesteld, want met nog 3 matchen te gaan bedraagt de voorsprong op de Palliters 5 punten. We kunnen ons niet voorstellen dat Sint-Truiden het kampioenenfeest wil bewaren voor Staaien, want wat ze zaterdag vast hebben, kunnen ze hun niet meer afnemen.

De interesse vanuit Limburg voor de match van zaterdag is begrijpelijkerwijs overweldigend. Het vak van de bezoekers was op een halve dag uitverkocht (1100 tickets) en ook vak H is reeds volzet. De kans dat bezoekende supporters via via aan kaartjes proberen te geraken en zodoende tussen de Beverse supporters zullen belanden, is meer dan reëel. Het wordt dus een topdag voor de Beverse kassier en we zijn er van overtuigd dat de bezoekende fans in feeststemming voor een opperbeste sfeer zullen zorgen.

Voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden kan Czerniatynski een beroep doen op zijn voltalligespelersgroep. Er zijn geen geschorsten en enkel Luciano Olguin sukkelt met de buikspieren en komt niet in aanmerking voor een selectie zoals het er nu naar uitziet.

* Geniet ervan Dirk !
Voorzitter Dirk Verelst geniet dezer dagen van een welverdiende (weliswaar korte) vakantie in het immer zonnige Marokko. Hij zal alleszins op tijd terug zijn voor het treffen met STVV. Hopelijk heeft de voorzitter zijn batterijen voldoende opgeladen, want er staan ongetwijfeld wederom een aantal superdrukke maanden te wachten waarin belangrijke beslissingen genomen moeten worden. Doorgaan met Czernia, de deal met Guido Van Lijsebetten, een ploeg op de been brengen voor volgend seizoen en werk maken van de verhuur van de nieuwe tribune. Voeg daarbij nog de dagdagelijkse beslommeringen die een KMO met zich meebrengt en het mag duidelijk zijn dat er plezanter jobkes zijn dan voorzittertje spelen.

* De geruchtenmolen.
In een aantal kranten werd de voorbije weken de naam van Erwin Lemmens met Beveren gelinkt. Dit gerucht is op vrijdag 3 april na afloop van de oud-spelerswedstrijd tussen RS Waasland en Beveren een eigen leven gaan leiden. Erwin verdedigde die avond het Beverse doel en heeft toen wel met Heinz Schönberger aan tafel een gezellige babbel gemaakt waarbij de vacature van keeper op de Freethiel volgend seizoen ongetwijfeld een deel van het gespreksonderwerp zal geweest zijn, maar meer ook niet. Erwin heeft immers zijn contract met FC Dender opgezegd naar aanleiding van een medisch conflict en is momenteel een vrije speler.

Het is een publiek geheim dat men bij RS Waasland niet echt opgetogen is met de prestaties van de doelmannen en voorzitter Roosens en Hennie Van Gysel van de Raad van Bestuur van Waasland hadden die avond wél een verkennend gesprek met Lemmens. Trouwens, afgelopen weekend werd Erwin geciteerd als aandachtig toeschouwer bij de door Waasland met 2-1 gewonnen competitiematch tegen Luik.

Dit weekend circuleerde overigens het gerucht dat Alex Czerniatynski volgend seizoen aan de slag zou gaan als trainer van de ploeg waar het voor hem ooit begon, nl. de Great Old. Benieuwd of ook ditmaal de spreuk “waar rook is, is ook vuur” zal bewaarheid worden. Tegen mij ontkende Alex vanmorgen met klem dit gerucht en wie ben ik om dit in twijfel te trekken.

Patrick Van Wesemael.