verslag WEDSTRIJD B-kern 17/4/2009 : STVV - Ksk Beveren

Opstelling :
Frederic Ledent, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne ,Jannick Aerts (70’ Hannes Ruymbeke), Joffrey Van Der Doodt ( 60’ Stanny De Beule), Gianni De Keersmaeker, Michael Matthijssens (46’ Thomas Van Osselaer),Sam De Munter (65’ Yassin Ammarouchi)’ , Sidy Ceesay.

Het was van 18 november geleden dat de beloften nog een wedstrijd verloren. Dan weet je dat de dag steeds dichter komt!
Beveren startte fel en maakte gebruik van de man meer situatie op het centrale middenveld. Na 12’ werd een flankvoorzet van Michael Matthijssens door Sam klaargelegd voor Gianni De Keersmaeker, maar zijn schot werd door Muyters in corner geduwd. Twee minuten later een scherpe counter via Yannick Aerts en Michael : Sidy trapt aan de tweede paal op de keeper. STVV speelt ondertussen met vier spitsen wat moeilijk verdedigbaar bleek. De tactische ingreep bij een 0-0 stand, werd in feite in de wind geslagen en dat zou zuur opbreken. Dan enkele dolle minuten van Fataki, de Congolese tester en speler van Toulouse, die we enkele weken geleden nog op de Freethiel aan het werk zagen in de wedstrijd tegen de nationale U-21 van Congo. In de 19’ trapt hij een afvallende bal van op 35 meter en van 10 meter van de zijlijn de bal in de winkelhaak : 1-0. In de 23’ weer een actie van Charai met Fataki, waar Frederic een beoordelingsfout maakt en 2-0. Ksk was blijkbaar zwaar aangeslagen, want twee minuten later werd een actie door het centrum door Charai over Frederic gelobt : twee kansen en 3-0 achter na 25’. Toch mentale veerkracht in de groep en in de 29’ wordt een strafschop op Michael niet gefloten. Vlak voor rust dan toch 3-1 via Jens Bonne die een vrije trap magistraal in de winkelhaak trapt.

Na enkele aanpassingen, die nu wel duidelijk waren, kan STVV in de tweede 45 minuten nog één kans bijeenvoetballen. KSK zet grote druk en Sam legt af voor Joffrey, die over trapt. Sam had hier zelf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen. In de 55’ wordt de verdediging opgerold en komt Jordy alleen voor Muyters, hij kijkt goed en wacht maar plaatst de bal naast de paal. Na de grote stormloop wordt het in de 76’ 3-2 : Stanny zet voor en Thomas Van Osselaer trapt binnen aan de tweede paal. De spelers voelen dat het kan en St.Truiden kruipt achteruit en kan nog zelden counteren. In de 82’ draait Yassin zich goed vrij , maar zijn gekruist schot gaat naast. De mooiste kans volgt in de 85’ : een vrije trap van Jens Bonne valt op de rechter voet van Joachim Van Damme in de kleine backlijn : op de voet van Muyters, die in zijn eentje STVV rechthoudt. Een zeer sterke tweede helft, maar in de eerste helft gedurende twintig minuten niet bij de les.