StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal DROOMSCENARIO IN BORNEM ?

Het is uiteraard de bedoeling om jullie via deze website zo goed als mogelijk te informeren over het reilen en zeilen van KSK Beveren, maar omdat onze supportersclub haar standplaats in Bornem heeft, is het niet meer dan logisch om ook even een blik achter de hoek te werpen en oog te hebben voor de prestaties van de lokale voetbalclub KSV Bornem.

KSVB lijkt af te stevenen op een scenario waarvoor de hele Bornemse entourage bij de seizoensaanhef had willen tekenen. Met nog 2 wedstrijden te gaan telt Bornem slechts één schamel puntje minder dan de buren uit Temse, maar hebben de Klein-Brabanders toch hun lot in eigen handen. Wanneer de mannen van Bart Selleslags (ja die van Beveren !) een 6 op 6 laten optekenen, is de titel binnen, want op de laatste speeldag (zondag 3 mei) prijkt immers een onvervalste thriller op de kalender nl. Bornem-Temse. Het zal er wel op aankomen voor KSV om komend weekend niet te struikelen bij het uitstekend draaiend Berlare van Leo Van Der Elst dat trouwens nog meedoet voor een periodetitel en afgelopen zondag stuntte in Temse door met 1-2 te gaan winnen. Enerzijds leuk voor de Breevenboys die winst van Berlare, maar anderzijds een serieuze waarschuwing voor Bornem dat het de wedstrijd in Berlare absoluut niet mag onderschatten. Als het de volle inzet meeneemt uit Oost-Vlaanderen mag de Bornemse kassier zich op 3 mei aan een kaskraker verwachten zonder voorgaande en dat zou een prettige ontknoping zijn voor trainer Bart Selleslags en boegbeeld en duivel-doet-al Frans Meskens.

Oefenmeester Bart Selleslags (enkele maanden aan de slag als depaneur van dienst bij Beveren om Czerniatynski op te volgen), levert puik werk in het Breevenstadion. Bij aanvang van het seizoen was hij niet alleen de nieuwkomer, dat was ook zijn nagenoeg voltallige spelersgroep. Hij nam een loopje met voetbalwetten die voorschrijven dat je een ploeg moet bouwen, want vanaf het begin was het duidelijk dat een geslaagd huwelijk in de maak was tussen Bart en KSV (vraag het KSK Beveren maar, want dat verloor in de voorbereiding met 1-0 in Breeven). Heel even kende Bornem dit seizoen een korte inzinking, maar het pleit voor Bart en zijn spelersgroep dat het die moeilijke periode zonder noemenswaardige kleerscheuren te boven is gekomen. Ook hardnekkige geruchten over een nakende fusie met derdeklasser Willebroek-Meerhof, waren vast geen voordeel om in alle sereniteit naar de seizoensclimax toe te werken, maar ook deze hindernis werd feilloos en met klasse genomen. Zondag won Bornem nipt maar verdiend met 2-1 tegen het bedreigde Londerzeel en dit onder het waakzaam kennersoog van geluksbrenger Jordy Cathoir die zijn ex-coach in de titelstrijd kwam steunen.

Dit artikel is er niet enkel omwille van de link tussen de standplaats van Geel-Blauw Den Belly’s en KSV Bornem. KSK Beveren heeft in KSV Bornem altijd wel een interessante kweekvijver van jeugdspelertjes gezien en in het verleden zijn heel wat jonge voetballers vanuit Klein-Brabant hun geluk gaan beproeven op de Freethiel waarvan Bjorn Vleminckx ongetwijfeld de meest bekende is. Toch maken van de huidige Bornemse A-kern opnieuw een aantal spelers deel uit die een verleden op de Freethiel hebben zoals Koen Stabel, Sam Dhertefelt, Bert Blommaert en dichtbij de A-kern Jonathan De Smet.

In naam van de vele Beverse supporters in Klein-Brabant wil ik dan ook Bart Selleslags met zijn KSV Bornem een schitterend seizoensslot toewensen dat hopelijk in derde klasse zal uitmonden. Maar eigenlijk kan het seizoen van Bornem nu al niet meer stuk.

Patrick Van Wesemael.