StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beloften trekken naar Virton.
Vanavond spelen de Beverse beloften in en tegen Virton met als inzet de jacht op de kampioenstitel. In die titelrace heeft KSKB één puntje meer dan Lierse dat ook vanavond naar Olympic trekt. Het is de bedoeling dat we alles in het werk stellen om het resultaat van Virton-Beveren nog deze avond online te zetten, maar dat zal niet voor 22 uur zijn. De inhaalwedstrrijd op Olympic die dreigde van de kalender te vallen en wel eens bijzonder belangrijk zou kunnen worden voor de mannen van Carl De Wilde, krijgt stilaan gestalte. Door toedoen van hoofdtrainer Yves Soudan werd door Olympic 5 mei voorgesteld en de door beide clubs ondertekende documenten liggen inmiddels bij de KBVB. Uitsluitsel volgt dinsdag als het bondsblad Sportleven verschijnt.

* Spaanse topper met Beverse inslag.
Woensdagavond stond in Spanje de topper op het programma tussen de absolute en onbetwiste nummer 1 Barcelona en het nummer 3 FC Sevilla. Barcelona is volgens nagenoeg alle insiders momenteel de best voetballende ploeg van de wereld met ook de beste voetballer van het moment ter wereld in zijn rangen nl. Lionel Messi. Het is een ongekend genot en voorrecht om Barça dit seizoen te zien voetballen. Het maakt alshetware elke tegenstander belachelijk met oogstrelend voetbal en technische hoogstandjes. Doelpuntenmachine Eto’o vindt blindelings het vijandige doel en krijgt daarbij steun van een herboren Thierry Henry. Het hele team draait op een onvoorstelbaar hoog niveau, maar 2 spelers steken er desondanks nog met kop en schouder bovenuit nl. Leo Messi en Andrés Iniesta. Vaste waarde in deze wereldploeg is Yaya Touré die drie seizoenen op de Freethiel speelde en via de nodige omzwervingen in de Catalaanse hoofdstad belandde. Het ziet er alleszins naar uit dat Yaya dit seizoen minstens één, maar wellicht twee of drie prijzen in zijn trofeeënkast mag bijschuiven, want naast de kampioenstitel maakt Barcelona ook nog kans op de Champions Leaguefinale en de finale van de Spaanse beker, de Copa Del Rey. Woensdagavond stond in het andere kamp nog een speler met Beverse roots nl. Ndri Romaric. Romaric kwam via een ommetje in Le Mans bij Sevilla terecht en dat leverde Beveren overigens nog een ferme duit op. Om eerlijk te zijn, ik vond het een kippenvelmoment in deze Spaanse topper in elk kamp een voormalige Beverse speler aan het werk te zien. En voor de liefhebbers van Spaans voetbal : zaterdagavond om 22 uur is er Valencia met David Villa tegen Barcelona en volgende week zaterdag 2 mei is er de match van het jaar tussen Barcelona en enige titelconcurrent Real Madrid dat tot voor dit weekend op 6 punten volgt.

* Voorbereiding volgend seizoen volop bezig.
In een aantal kranten verschenen deze week onheilspellende berichten over voorzitter Dirk Verelst die zou overwegen aan het einde van het seizoen de handdoek te gooien vanwege tegenvallende transfers en dito resultaten waarvoor hij zichzelf verantwoordelijk acht. De voorzitter blonk de afgelopen weken uit door zijn afwezigheid op de wedstrijden in Eupen en thuis tegen Ronse en STVV, maar hieruit afleiden dat hij zijn rijk aan het afbouwen is, zou een kapitale fout zijn. Niet dat Dirk een eigen rijk nastreeft, want in al zijn doen en laten staat één iets centraal en dat is KSK Beveren. De voorzitter is ondertussen gestart met de voorbereiding van volgend seizoen en als we de krantenknipsels mogen samenvatten zal het woord “saneren” centraal staand volgend seizoen. Het is de bedoeling dat talentvolle jongeren zoals Cathoir, Aerts, Lmaknaffi, De Bruyn, Vervaet, Van Damme en Ceesay om er maar enkele te noemen, volop hun kans krijgen en laat ons hopen ook grijpen. Of de 34-jarige Servische doelman Pedrag Ristovic van Antwerp in deze saneringspolitiek past, is zeer de vraag. De Antwerp-goalie moet tot de betere keepers van de Exqi-Leageu worden gerekend en meestal hoort daar dan ook een mooi kostenplaatje bij. Op het forum van Cercle Brugge is dan weer te lezen dat nu Rubin Dantschotter terugkeert naar zijn heimat, de huidige tweede doelman bij Cercle Jo Coppens, naar Beveren zou komen. Coppens is een 18-jarige Limburger die door Cercle bij RC Genk werd weggeplukt. Hij is 1.90 meter groot en een vaste waarde in alle nationale jeugdploegen.

Patrick Van Wesemael.