StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

verslag WEDSTRIJD B-kern 24/4/2009 : Virton – KSK Beveren

Opstelling :
Branny Deck, Yves Kabwe, Jordy Van Cauteren, Joachim Van Damme, Jens Bonne (61’ Hannes Ruymbeke), Joffrey Van Der Doodt, Stanny De Beule, Lee Roy De Keersmaeker, Michael Matthijssens (58’ Thomas Van Osselaer), Sam De Munter (56’ Yassin Ammarouchi) , Sidy Ceesay.

De spelers verdienen een pluim voor de manier waarop ze omgingen met een zeer uitdagende,irritante zelfs laffe leiding die alles in het werk stelde om de wedstrijd te beïnvloeden. In de eerste 22 minuten trappen of koppen Sidy, Joachim, Jens en Lee Roy vier keer op de lat of de paal. Schoten van Stanny, Michael en Jens worden van de lijn gered of door een zeer goede doelman in corner geduwd. Zowel Michael als Joachim worden gepakt of onderuit getrokken in de grote backlijn, maar er wordt geen strafschop gefloten. Sam krijgt zelfs geel voor een handspel van Michael, en wordt nadien continu bestraft voor aanvallende fouten. Het nr. 23 van Virton trapt na in het aangezicht van Yves Kabwe, maar de speler krijgt zelfs geen geel, laat staan van donkerrood. Toch wordt onze absolute suprematie omgezet in één doelpunt : een vrije trap vanLee Roy wordt door Joachim Van Damme binnengekopt, na 22’ is het eindelijk 0-1. De ban is gebroken denk je dan, mar we vallen wat stil en krijgen bijna geen kansen meer. De eerste van Virton zit echter binnen : een knappe actie op de linker flank van het nr. 23, die twee verdedigers uitschakelt en voor zet : Jens Bonne wordt onderuit geduwd en aan de tweede paal wordt de bal binnen getrapt : 1-1 bij de eerste kans na 41’.

Na de rust een mooie één- twee Yves-Sidy-Yves en de flankvoorzet wordt door Stanny op de binnenkant van de paal getrapt, de bal valt in de doelman zijn handen. Uit de counter beland de bal aan de tweede paal en komt de flankspeler voor de verdediger en kopt de 2-1 binnen, na 53’ bij de tweede kans. Er sluipt grote onrust in de groep en een drang om te snel naar voor te voetballen. De restverdediging wordt verwaarloosd. Virton maakt hier handig gebruik van en hun derde treffer op counter is een kopij van de tweede maar dan via de rechter flank met voor de verdediger komen aan de tweede paal : derde kans en 3-1 na 60’. We schakelen over naar een drie mansverdediging en de eerste counter door het centrum gaat binnen : vierde kans en 4-1 na 75’. Vlak daarna legt de scheidsrechter de bal wel op de stip na een strafschopfout op Joffrey : Joachim trapt zijn tweede van de avond binnen : 4-2 na 78’.

Een lesje in efficiëntie tegen een ploeg die 42 punten minder telde, of was de druk ‘het moet’ te groot?

Carl De Wilde.