StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

voetbal VOORBESCHOUWING RS WAASLAND-KSK BEVEREN.

De ironie van het lot.

Als ofwel Doornik in Luik, ofwel Tienen in Antwerp niet met de volle inzet terugkeren en Waasland tegen Beveren zelf voor een driepunter zorgt, dan speelt de ploeg van voorzitter Roossens en trainer Bart De Roover vanaf 10 mei de eindronde en niet het KSKB van preses Verelst en coach Alex Czerniatynski. Toegegeven, noch Beveren, noch Waasland durfde bij aanvang van het seizoen luidop praten over eindrondeambities, maar toen tijdens de winterstop de Beverse kansen op deelname hieraan nog vrij gunstig lagen en Dirk Verelst zo moedig was zijn nek uit te steken om de groep te versterken, was er toch wel gerechtvaardigde hoop op een prijs. De maanden maart en april hebben echter aangetoond dat men in de sport rekening moet houden met onverklaarbare en onvoorspelbare (krachten). Maar klasse is ook groot zijn in het verlies en daarom wil ik nu reeds, zonder vooruit te willen lopen op de zaken, onze buren van harte feliciteren indien zij de eindronde zouden halen.

Na het laatste fluitsignaal tegen Virton, werden de Beverse spelers getrakteerd op een afkeurend fluitconcert en dat was in schril contrast met het ontspannen en gezellig sfeertje tijdens de eerste training van het seizoen met barbecue waarop toen heel wat supporters waren afgekomen, of de verklaring waarom kop en staart soms erg ver uit mekaar kunnen liggen. Het voorzichtig optimisme dat er toen leefde bij de supporters, heeft nu plaats geruimd voor de harde realiteit en die leert ons dat de tering méér dan ooit naar de nering moet worden gezet volgend seizoen en dat saneren het trefwoord wordt de komende maanden. Er is veel opknapwerk nodig in diverse Beverse middens, want de hele entoerage heeft de kelk voor de zoveelste keer tot op de bodem moeten ledigen. Overigens, op dinsdag 26 mei voorziet voorzitter Dirk Verelst één van zijn veelbesproken infoavonden in het business gebouw van de Freethiel. Bedoeling is om zijn plannen voor volgend seizoen toe te lichten, zeg maar een woordje uitleg te geven bij de aangekondigde bijkomende besparingen. Wij berichten jullie uiteraard zodra er hieromtrent meer info beschikbaar is. Nu hoeft een extra besparingsronde niet bij voorbaat als negatief te worden beschouwd, want er zijn meerdere clubs die met een kleiner budget dan Beveren, sportief toch een pak beter doen.

En wat kunnen we nog kwijt over de match tegen Virton en moeten we weten over die tegen Waasland. Het seizoen kan eigenlijk niet snel genoeg afgelopen zijn, want als je in de hoek zit waar de klappen vallen, blijf je van niets bespaard en zo stilaan raakt het incasseringsvermogen van de Beverse supporters uitgeput. Het was alweer zo’n wedstrijd die, ondanks het bedenkelijke spelniveau, best kon gewonnen worden. Lichtpuntjes zondag met het oog op volgend seizoen waren o.a. het sobere keeperswerk van Bram De Bruyn en de zoveelste sterke wedstrijd van Gertjan Martens en Kristof Lardenoit. Ook Traoré liet in positieve zin van zich spreken, maar diens toekomst ligt contractueel niet langer op de Freethiel.

Negatief en daarom maar goed dat het zondag 3 mei eindelijk afgelopen is, is de beschamende 3 op 27 en die zwarte reeks kan zondag in de Watermolendreef helaas een nog ondraaglijker aanzien krijgen. Het is onvoorstelbaar dat in deze moeilijke periode in de spelersgroep niemand is opgestaan om dit afglijden tot ongekende diepte, een halt toe te roepen. Was de spelersgroep misschien te onervaren ? Er zullen alvast de nodige wenkbrauwen worden gefronst zondag als misschien wel RS Waasland en niet KSK Beveren een eindrondeticket uit de brand sleept. Of zorgen onze jongens nog voor een onverwachtse opsteker ? Het wordt in ieder geval uitkijken voor 2 gemotiveerde RSW’ers met Beverse roots,nl. Enzo Neve en Anouar Bous’Sfia.

Patrick Van Wesemael.