StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

*Beloften spelen vanavond voor de meest ondankbare plaats.
Woensdagavond heeft Lierse in een vooruitgeschoven wedstrijd met 4-1 van OHL gewonnen waardoor het de competitie met 76 punten afsluit en zo totaal onverwachts nog de kampioenstitel mocht vieren. Beveren neemt het vanavond op tegen RS Waasland, maar zelfs in geval van winst, kan het niet meer voorbij Lierse geraken. Ondanks het feit dat Beveren en Olympic een akkoord hadden over de nog in te halen partij (dinsdag 5 mei werd er voorgesteld als speeldatum), heeft de KBVB deze wedstrijd niet meer opgenomen in Sportleven waardoor onze beloften hun titelaspiraties moeten opbergen. Een ferme opdoffer voor trainer Carl De Wilde en zijn jongens die een schitterend seizoen achter de rug hebben en die hoogste onderscheiding ook wel verdiende. Een dikke proficiat aan Carl en zijn mannen voor het fantastisch seizoen dat zij hebben afgewerkt met als bekroning de overstap van een viertal spelers naar de A-kern volgend seizoen. Het spreekt vanzelf dat wij jullie vanavond nog berichten over de laatste wedstrijd thuis tegen Waasland, maar nu reeds staat vast dat opnieuw een aantal vaste waarden straks niet zullen meedoen omdat zij in aanmerking komen voor een selectie zondag met het fanion op RS Waasland.

*Contractbespreking Pieter Vervaet.
Woensdagavond zat een afvaardiging van KSK Beveren rond de tafel met onze beloftevolle aanvaller Pieter Vervaet. Die heeft nog een verbintenis tot eind volgend seizoen, maar Beveren wil zijn contract open breken en hem een langdurige overeenkomst laten onderschrijven. Er is nu reeds heel wat belangstelling van eersteklassers voor de zeventienjarige Vervaet, maar hij heeft toch toegezegd over het Beverse voorstel te willen nadenken.

*Hamse verdediger wordt ongeduldig.
Een paar maand geleden al konden we lezen dat de Hamse verdediger Karel De Smet was benaderd door Beveren voor een overgang naar de Freethiel. De Smet, een prille dertiger met Lokerse roots, liet deze week in een aantal kranten uitschijnen dat zijn geduld niet oneindig is en dat er nog andere kapers op de kust zijn. Hopelijk kan voorzitter Verelst in deze woelige tijden snel knopen doorhakken.

*Aanvaring op training.
In het artikel over Alex Czerniatynski eerder deze week, merkte ik al op dat de ontslagen coach zeker geen al te gemakkelijke groep onder zijn leiding had. Dat wordt bevestigd door een incident eind vorige week op training. Jeffrey Rentmeister ging toen onverantwoord hard in op Bob Cousin en deze laatste verkocht Rentmeister een onvervalste oorveeg. Yves Kabwe slaagde er in de kemphanen te scheiden, maar het mag duidelijk zijn dat de sfeer binnen de spelersgroep ooit beter is geweest. En dan wij week na week maar hopen dat de resultaten zouden keren !

*Opvolging Czerniatynski.
Woensdag ware op het Beverse secretariaat al zo’n 50 kandidaturen binnen om de ontslagen Czerniatynski op te volgen. Een beslissing wordt in de loop van volgende week verwacht. In de wandelgangen is de naam van Boskamp steeds nadrukkelijker te horen. Boskamp staat bekend als een man die graag en goed werkt met jeugdig talent en zoals het er nu naar uitziet zal de nieuwe trainer van Beveren heel wat jonge gasten in zijn spelerskern hebben. Bovendien is het een publiek geheim dat het niet zo best botert tussen FC Dender en meer specifiek tussen Patrick Asselman en Johan Boskamp. Toch las ik zelf vorige week ergens dat het de wens van Boskamp is om zijn trainersloopbaan bij Brussels af te sluiten. Het keurige werk dat beloftencoach Carl De Wilde met zijn jongens heeft afgeleverd, is binnen de club niet onopgemerkt gebleven. De mogelijkheid bestaat dat Carl volgend seizoen nog een trapje hoger gaat staan en samen met Marc Van Britsom de nieuwe coach zal bijstaan. Heinz Schönberger zet immers uit eigen beweging een stapje terug en gaat zich opnieuw meer toeleggen op individuele begeleiding van jonge Beverse talenten.

Patrick Van Wesemael.